Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny mam nasledujici problem:
Zapnu notebook, probiha nacitani- nabidka stav nouze, stavnouze s praci v siti, stav nouze v ms-dos, posledni funkcinastaveni, spustit beznym zpusobem...volim posledni (toto se mi nikdy neobjevovalo), logo windows nabehne (bootuje) a pak mam jen cernou obrazovku s kurzorem...To same v nouzovem rezimu,...Setkal se nekdo s tim? CD s windowsama to nenacte cili to nejde preinstalovat...
Jestli to jde nejak pres bios nebo tak nejak... Díky za rady
Nabootuješ normálně z instal cd, obnovení systému nebudeš dávat,ale pak ti to najde předchozí verze win a tam je možnost opravit- R
Jinak zadej tady na vyhledávači opravná instalace, nebo opravná reinstalace atd, tam jsem to popisoval
Pokud ti to nebootuje z mechaniky tak si to taky musíš nastavit v biosu http://bios.a4.cz/ hledej něco jako boot priority.
..jsem bezradnej...ja tam mam asi jinou verzi biosu nez jsi mi poslal ten odkaz...je tam minimum fci. Asi se obratim na nejaky servis, protoze bych to musel rozkopat
notebooky co vím mívají většinou samotnou instalaci operačního systému přímo na disku... tzn, není potřeba vkládat instalační CD... ale záleží CO je to za notebook.
je to ACER... a at delam co delam a myslim ze nejsem uplnej trotl, tak to proste neudelam. Boot jsem nasel, dostal jsem se i do nabidky z ceho system spustit tak jsem dal z cd, ale proste bez sance...Pokazde naskoci cerna obrazovka s kurzorem...
mam spis pocit, ze nam to nepresne popisujes, pak se spatne radi. Ja totiz nevim jestli opravdu delas spravne nastaveni v biosu nacitani z mechaniky. Pokud ano, tak to asi vypada na problem hw. Ale jak jsem psal, z tveho popisu problemu jsem zmatenej jak lesni vcela... ja bych treba dale zkusil nejakou live distribuci Linuxu...
sory nejsem zadny expert ale popisu to jeste jednou...
Zapnu pc, po par sekundach, aniz bych neco mackal, se objevi: "Omlouvame se za neprijemnosti ale sys Win nebyl spusten spravne pravdepodobne zmenou soft. nebo hw...atd.." mam na vyber: stav nouze, stav nouze s praci v siti, stav nouze ms dos, posledni znama fkční konf., spustit beznym zpusobem
At volim co volim vzdycky mi to nacte cernou obrazovku.
V biosu mam: Info -tam nic moc neudelam poze info
Main - mohu pracovat s Installed OS (mam na vyber win xp,2000,ME,98 other), Quiet boot - vyp zap, Pwr on diplay, LCD auto dim, F12 boot menu mam povoleno
Sys device - Internal touchPad, Infra port, Pararel port, usb vstupy tady asi taky nic neudelam
Boot - flopy device, hard drive, dc rom net work...tady taky nic
Exit
V case kdy se da dostat do biosu mackam F12 nabehne mi boot menu : vyber z flopy device,HDD,CD,Net..vyzkousel jsem vse...
rikam nejsem odbornik a delam to selskym rozumem
Boot - flopy device, hard drive, dc rom net work...tady taky nic
Jak tady taky nic, pokud rozespale vidim dobře tak cd rom je za diskem, to so myslíš že to sik bude najednou ignorovat?
Tim boot menu F12 ti to musí jít taky, musíš koukat na obrazovku, páč když už tam systém je tak se nová instalace nespustí sama,ale musíš odkledpnout něco jako zmáčkněte klávesu pro instalaci bla bla bla, pak se proboucháž až uvidíš stávající instalace win a dáš R- opravit, bacha je to ještě před rozdělováním disků, pokud se dostaneš až úpravám disku a nebyla tam oprava tak nejde udělat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.