Nejste přihlášen/a.
Zlobí nás asi 12 let stará multifunkční tiskárna.Přemýšlím ,že koupím novou ,ale nevím kterou.Počítač je také asi 12 let starý WXP. No a já nevím jestli je to jedno kterou ,nebo zda by se mohlo stát ,že by ji ten počítač "nepřijal" a nešlo tak tisknout.
5x
Dobrý den, konkrétní tiskárnu (a její značku) si musíte najít sama (zda černobílou, barevnou nebo zase multifunkční). Ovšem, při výběru se zajímejte ve specifikaci výrobku o to, jestli je určen pro OS WIN-XP (bude to tam uvedeno a mělo by být k tiskárně dodáno i CD s ovladači pro OS WIN-XP). Zdravím!
doplněno 26.05.18 21:37:
cesmina - to není o značce, ale o konkrétním výrobku. Až si vyberete tiskárnu, tak zde vložte na ní odkaz a podíváme se na to (když si nebudete jistá tam uvedenou specifikací).
Jaký bych chtěla druh vím,jenom mám strach s toho jestli se ještě vyrábějí ty co si rozumí s OS WIN XP. Tak jsem si myslela ,že třeba někdo poradí značku.
Jestli chcete něco hodně specifického, tak asi 4 roky mám Samsung SL-M2070, Win XP ta moje zvládá, nedávno si ji koupila sestra (tzn. ještě se prodává) a dle specifikace na internetu je kompatibilní s XP. Ale zase nevím, jestli je to ten typ, co sháníte ![]()
2x
V první řadě je důležité si upřesnit k čemu a jak často bude tiskárna používána a od toho se může odvíjet její výběr. Pokud chcete vysoce kvalitní fotografický tisk tak inkoustová a nejlépe od Canonu, pokud běžný kancelářský tak nějakou laserovku nejspíš od HP. Pokud tisknete hodně tak laserovka má levnější provoz. S ovladači pro XP nebývá problém ani u nových tiskáren, buď fungují i nové pro novější Win, nebo ovladače uváděné pro Win Vista, nebo lze najít na netu i ovladače přímo pro XP. Ona je legrace v tom, že ovaladače se zásadně neliší pro operační systém, ale nelze je použít s novějšími operačními systémy protože je zařízeno aby je operační systém odmítl. Jednoduchý způsob jak donutit uživatele přejít na nový operační systém, jak donutit uživatele koupit nový počítač, atd...
0x
Nainstalujte Linux a tím máte podporu pro všechny tiskárny, doporučuji tikárnu Xerox WorkCentre 3025BI
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.