Nejste přihlášen/a.
Zlobí nás asi 12 let stará multifunkční tiskárna.Přemýšlím ,že koupím novou ,ale nevím kterou.Počítač je také asi 12 let starý WXP. No a já nevím jestli je to jedno kterou ,nebo zda by se mohlo stát ,že by ji ten počítač "nepřijal" a nešlo tak tisknout.
Dobrý den, konkrétní tiskárnu (a její značku) si musíte najít sama (zda černobílou, barevnou nebo zase multifunkční). Ovšem, při výběru se zajímejte ve specifikaci výrobku o to, jestli je určen pro OS WIN-XP (bude to tam uvedeno a mělo by být k tiskárně dodáno i CD s ovladači pro OS WIN-XP). Zdravím!
cesmina - to není o značce, ale o konkrétním výrobku. Až si vyberete tiskárnu, tak zde vložte na ní odkaz a podíváme se na to (když si nebudete jistá tam uvedenou specifikací).
Jaký bych chtěla druh vím,jenom mám strach s toho jestli se ještě vyrábějí ty co si rozumí s OS WIN XP. Tak jsem si myslela ,že třeba někdo poradí značku.
Jestli chcete něco hodně specifického, tak asi 4 roky mám Samsung SL-M2070, Win XP ta moje zvládá, nedávno si ji koupila sestra (tzn. ještě se prodává) a dle specifikace na internetu je kompatibilní s XP. Ale zase nevím, jestli je to ten typ, co sháníte
V první řadě je důležité si upřesnit k čemu a jak často bude tiskárna používána a od toho se může odvíjet její výběr. Pokud chcete vysoce kvalitní fotografický tisk tak inkoustová a nejlépe od Canonu, pokud běžný kancelářský tak nějakou laserovku nejspíš od HP. Pokud tisknete hodně tak laserovka má levnější provoz. S ovladači pro XP nebývá problém ani u nových tiskáren, buď fungují i nové pro novější Win, nebo ovladače uváděné pro Win Vista, nebo lze najít na netu i ovladače přímo pro XP. Ona je legrace v tom, že ovaladače se zásadně neliší pro operační systém, ale nelze je použít s novějšími operačními systémy protože je zařízeno aby je operační systém odmítl. Jednoduchý způsob jak donutit uživatele přejít na nový operační systém, jak donutit uživatele koupit nový počítač, atd...
Nainstalujte Linux a tím máte podporu pro všechny tiskárny, doporučuji tikárnu Xerox WorkCentre 3025BI
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.