Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě nové tiskárny

Od: cesmina* odpovědí: 7 změna:

Zlobí nás asi 12 let stará multifunkční tiskárna.Přemýšlím ,že koupím novou ,ale nevím kterou.Počítač je také asi 12 let starý WXP. No a já nevím jestli je to jedno kterou ,nebo zda by se mohlo stát ,že by ji ten počítač "nepřijal" a nešlo tak tisknout.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, konkrétní tiskárnu (a její značku) si musíte najít sama (zda černobílou, barevnou nebo zase multifunkční). Ovšem, při výběru se zajímejte ve specifikaci výrobku o to, jestli je určen pro OS WIN-XP (bude to tam uvedeno a mělo by být k tiskárně dodáno i CD s ovladači pro OS WIN-XP). Zdravím!

doplněno 26.05.18 21:37:

cesmina - to není o značce, ale o konkrétním výrobku. Až si vyberete tiskárnu, tak zde vložte na ní odkaz a podíváme se na to (když si nebudete jistá tam uvedenou specifikací).

cesmina*
hodnocení

Jaký bych chtěla druh vím,jenom mám strach s toho jestli se ještě vyrábějí ty co si rozumí s OS WIN XP. Tak jsem si myslela ,že třeba někdo poradí značku.

Jestli chcete něco hodně specifického, tak asi 4 roky mám Samsung SL-M2070, Win XP ta moje zvládá, nedávno si ji koupila sestra (tzn. ještě se prodává) a dle specifikace na internetu je kompatibilní s XP. Ale zase nevím, jestli je to ten typ, co sháníte *nevi*

cesmina*
hodnocení

Děkuji ,není špatná ,ale manžel by chtěl ,aby tiskla i barevně.Takže se asi nejspíš budeme nějakou dobu dohadovat než ho přesvědčím ,že barevnou moc často nepotřebujeme.

hodnocení

2x

V první řadě je důležité si upřesnit k čemu a jak často bude tiskárna používána a od toho se může odvíjet její výběr. Pokud chcete vysoce kvalitní fotografický tisk tak inkoustová a nejlépe od Canonu, pokud běžný kancelářský tak nějakou laserovku nejspíš od HP. Pokud tisknete hodně tak laserovka má levnější provoz. S ovladači pro XP nebývá problém ani u nových tiskáren, buď fungují i nové pro novější Win, nebo ovladače uváděné pro Win Vista, nebo lze najít na netu i ovladače přímo pro XP. Ona je legrace v tom, že ovaladače se zásadně neliší pro operační systém, ale nelze je použít s novějšími operačními systémy protože je zařízeno aby je operační systém odmítl. Jednoduchý způsob jak donutit uživatele přejít na nový operační systém, jak donutit uživatele koupit nový počítač, atd...

cesmina*
hodnocení

gurubhagavan*
hodnocení

0x

Nainstalujte Linux a tím máte podporu pro všechny tiskárny, doporučuji tikárnu Xerox WorkCentre 3025BI

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]