Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehrávání z archivu ČT zlobí

Od: bimbam® odpovědí: 7 změna:

Pěkně zdravím! Před nějakými pěti lety jsem objevila, že je možné si z televizních archivů přehrát zmeškané nebo noční vysílání. Bezpečně vím, že tehdy jsem se na pořady ČT dívala bez problémů. V poslední době jde zvuk dobře, ale obraz se vždy zastaví a znovu naskočí až za chvíli. Pořady Novy a Primy jsou sice proloženy otravnými reklamami, ale přehrávání je bez problémů.

Není to pro mě mimořádně důležité, něco stáhnu z Ulož to, něco oželím. Přesto mě zajímá, kde může být chyba. U ČT? U mě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, já jsem měl problém přehrát nejen pořady z archívu ČT, ale i živé vysílání. Řešením bylo udělat aktualizaci prohlížeče a Adobe Flash Playeru. Nyní to funguje, ale stejně je občas problém s přehráváním, resp. se sekáním videa - volím nižší kvalitu videa nebo "sekající se" stránku znovu načtu či to zkusím znovu po vyčištění prohlížeče (mezipaměť a cookies). Také jsem zjistil, že při přehrávání videa ze stránek ČT je lepší vypnout nepotřebné programy a ulevit celému PC (uvolní se RAM). A také při sledování videa zavřít případné další okna či panely prohlížeče. Zdravím!

doplněno 21.05.18 15:51:

bimbam - nemáte zač. Jestli to zvládnete, tak ještě zkuste tu aktualizaci svého prohlížeče a AFP.

Nebo zkuste spouštět ta videa i v jiném prohlížeči a třeba to bude lepší. V jednom PC můžete mít více prohlížečů a střídat je (např. Firefox a Google Chrome).

hodnocení

Bene, děkuji za ochotu pomoci. Počítač jsem vyčistila CCleanerem. Jako jedinou stránku jsem otevřela a spustila jeden díl seriálu z archivu ČT. A zase stejný problém. Žádné programy vypínat nebudu, ani bych je pak třeba nespustila, nejspíš nemám žádné zbytečné.

Vím, že o nic nejde, ale trochu mi vadí, že dvě televize dovedou svým divákům zprostředkovat pořady v dobré kvalitě, ale u hlavní a nejdůležitější televize s tím jsou problémy. Někdo počítačově zdatný si s tím možná lehce poradí, ale zrovna tato televize by měla umožnit využívat nabízené služby i blbým a starým.

hodnocení

V Google Chrome bez problémů! Ještě jednou dík!

Ale nemohu si odpustit opakovaný povzdech, že by ČT mohla být k divákům vstřícnější. Dávat videa ve stejné kvalitě jako ostatní, nebo v archivu nahoře velkým písmem napsat: "zapomeňte na Firefox".

nikdo*
hodnocení

3x

Podle mně to dělají schválně. ČT nemá zájem na tom, aby si lidi mohli přehrávat a ukládat jejich programy a úlety a tak uchovávat prohřešky proti statusu veřejnoprávní TV. Chtějí archiv jen pro sebe.

hodnocení

Také je to možné. Jenže mě zajímají (snad) neškodné detektivky... :)

ben®

nikdo - doufám, že sám víte, že Váš příspěvek je blábol, který v této rubrice nemá co pohledávat. Klidně si zase a opakovaně kopejte do ČT, ale nechte si to do Volné diskuze. Celý tento problém s přehráváním pořadů je pouze technický. Kdyby chtěla ČT něco tajit, tak ten archív nebude vůbec provozovat. A jak vidno, tak v jiném prohlížeči to jde přehrávát bez problémů (což vyvrací Váš zcestný názor, nikoliv radu).

nikdo*

@ben: O tom, že je to schválnost(nebo neschopnost), svědčí už to, že jiné TV takové problémy nemají. Jestli jste si nevšiml, tak mají z důvodů zamezení kopírování, stream rozsekán na malé kousky. U VŠECH pořadů, tedy i u těch, které produkují sami. Tedy u těch, které jsme si jako koncesionáři zaplatili. A to je základ problému.

Proto to občas nefunguje a padá. Nelze dopředu natáhnout ze streamu dostatečné množství dat, aby se překlenuly okamžiky, kdy data nejsou dostupná, z důvodů problémů "někde na trase". Ne každý má 8 a více MB internet trvale po celý čas, kdy je připojen. A přehrávač ČT nenatáhne další blok dat, dokud přehrávač nepřehraje v PC předchozí blok. To je základ problému. Vybírat vhodnější prohlížeč je sice hezký, ale neřeší to příčinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]