Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenačítání webů, certifikáty, https

Od: vladimir* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

od včerejška mi na obou stolních počítačích zapojených kabelem v domácí síti nefunguje načítání stránek, připojení jako takové běží. Načte se částečně jen facebook, Google Mail. Například Analytics, vyhledávač Google, Seznam.cz atp. se nenačtou, že údajně https připojení není bezpečné a že není v pořádku certifikát. Děje se to napříč všemi prohlížeči. Když počítač připojím k routeru od přenosného Vodafone internetu, všechno běží v pořádku.

Je problém spíše na straně poskytovatele internetového připojení?

Děkuji moc, nesetkal jsem se s tím ještě.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ještě bych prubnul jiný prohlížeč. Jinak samotný prohlížeč kontroluje platnost certifikátu a pokud jej nedokáže ověřit řekne, že je neplatný. Pokud by poskytovatel nějakým nedopatřením blokoval certifikační autoritu mohlo by to být ono. Ale nesetkal jsem se s tím.

vladimir*
hodnocení

Děkuji, je to zkoušeno na dvou počítačích, v několika prohlížečích. Podle mě to bude problém na straně poskytovatele internetu. Přes mobilní internet Vodafone se nic z toho neděje.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, hledal bych problém v tom routeru či modemu, kterým přijímáte internet (když na jiném routeru od Vodafone tento problém není). Takže, router na chvilku zcela vypnout (odpojit od elektřiny - restartovat ho) nebo ho resetovat tlačítkem a znovu nastavit (zřejmě přes web. rozhraní). Zdravím!

iz*
hodnocení

0x

Na neplatné certifikáty obvykle upozorňují prohlížeče, v nichž můžete webům, kterým důvěřujete, udělit výjimku. Podle mne by to nemělo být závislé na poskytovateli připojení k internetu. (Přesněji: Ještě jsem se nesetkala s tím, že by to záviselo na poskytovateli připojení.)

vladimir*
hodnocení

Právě když počítač připojím k internetu od jiného poskytovatele, je vše v pořádku.

Počkám na odpověď od poskytovatele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]