Nejste přihlášen/a.
Ahoj
mám starší notebook a furt je spomaleny, nezvládá víc věci najednou . a dlouhý spouštění 1 min az 2 nekdy.
Pomohlo by nainstalování windows 7? před 7 lety asi jsme ho kupovali s windows 8 ale aktualizacema se to dostalo až na 10 , a myslim si , že tomu moc nepomáhají . tak co pomuze si koupit windows 7 za 1000 kč nekde ze shopu nebo ne? diky
btw. je to 2 gb ram 500 gb a intel celeron
W10 je jak při spouštění, tak při činnosti rychlejší, než W7.
2GB RAM je málo, doplnit alespoň na 4GB, znatelně to činnost npřístroje zrychlí.
O jaký typ ntb (celý, nejen výrobce) se jedná?
Pro ilustraci: Mám PC s i3-2100, 4GB RAM DDR3, HDD Hitachi 2TB klasika, W10 home, verze 1803 (poslední). Zajímala mě rychlost nabíhání, tak jsem si to změřil. Od zapnutí po naběhnutí plochy cca 30 vteřin a to je v tom i ruční zadání hesla. Na SSD to pochopitelně nemá ale na klasiku je to více než slušné.
Další fakt je, že vám by mohlo pomoci SW vyčištění PC, jak už tu padlo.
je to notebook 7 let starý asi . a takovou mašinu nemam i 3 . :D je tam celeron , a už nekolikrat jsem delal preinstalovani window s chvilku to zrychli ale stejně pak zas je to stejny + jsem dal i chladici podlozku dost casto se to zahřeje po pár h .
a měnil se tam pred pul rokem ový hardisk
Rychlost nabíhání lze srovnávat pouze se strojem se stejnými aplikacemi. Čistě nainstalované Win se chovají jinak, než když mám nainstalovaných dalších 20 GB programů. Dneska má kdejaká databáze či program svůj virtuální server, zavádějí se různé ovladače... Také Celeron není Celeron, záleží jaký... Doporučil bych čistou instalaci... Také může mít systém zablešený... V práci mám i5 na Win10, a chová se to strašně, a beží to na HP One 800 a zdá se mi že to běží strašně a to je skoro prázdný počítač, doma mám obyčejný notebook HP na Win7 32bit a jeví se mi že jede lépe... Tak asi záleží co kde co dusí...
2GB RAM, už je dnes na provoz opravdu málo, stejně jako cokoliv jiného i notebooku postupem času stárne, zpomaluje se a není nesmrtelný- jednoho dne nastává moment kdy je čas ten starý vyhodit a koupit nový. Buď zastárá technicky a nefunguje, nebo zestárně morálně- ve vašem případě už nastaly obě varianty. Instalace WIN7 nepomůže, 10 jsou méně naročné na hardware- laicky dokáží se zařízením lépe pracovat a více z něj vymáčknout. Intel Celeron je velmi pomalý procesor, ten nikdy nebude zvládat žádný velký souběh více aplikací, i při více záložkách už má v kombinaci s malou pamětí RAM problém. Klasický plotnový disk (HDD) což v tomto případě asi bude rychlosti také moc nepřidá.
Řešením by mohlo být jak píše rádce nademnou doplnění pamětí RAM, otázka je zdali to vůbec jde a jak moc se to vyplatí. Problém může být také v disku... těžko hádat takto na dálku. Navštívit servis- tam vám poradí.
Z (nejen) mé zkušenosti W10 běží na stejném hardwaru znatelně rychleji než W7. Satam má ale pravdu, 2 GB RAM je pro Windows 7+ dost málo, chtělo by to doplnit alespoň další 2 GB. Ale hodně velký rozdíl může udělat i bordel (SW - zejména automaticky spouštěné programy) - zazálohuj důležitá data,resetuj PC do továrního nastavení a uvidíš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.