Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook - baterie

Od: starenazkusena* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu, zda u notebooku (HP Pavilion dv6-6b10ec) :

1) je chyba v baterii, když se NTB po odpojení ze sítě hned vypne, a to má vydržet min. 1h, ale myslím, že i déle,

2) pakliže tj. baterií, zda si mohu koupit novou baterii s menší či větší kapacitou, tj. na staré baterii je napsáno 5600 mAh a našla jsem na internetu baterii s 4400 mAh avacom.cz/... , Baterie HP CQ40 - CQ70, DV4 - DV6 a X16 4400mAh 10,8V / 11,1V nebo s 5800 mAh avacom.cz/... = HP G56, G62, Envy/... 10,8V 5800mAh/63Wh .

Děkuji předem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste akumulátor z NTB vyndat a zpět zastrčit. Pakliže to nepůmůže, je patrně špatný. Ano, pokud je akumulátor kompatibilní s modelem, fyzicky na kapacitě nezáleží, je to jedno. Kapacita akumulátoru je o tom, kolik je v něm uskladněno energie. Menší kapacita logicky vydrží napájet kratší dobu, než větší.

starenazkusena*
hodnocení

Děkuji moc. Občas baterii vyndávám při jiných problémech, což pomáhá. Ale když chci pracovat bez sítě, tak se NTB po odpojení síťového kabelu hned vypne. Koupím tedy novou baterii. Pomohl jste mně, hezký den *slunce*

Jestli máte windows 8 a vyšší, a umíte spustit příkazový řádek -pravým na Start>Příkazový řádek (správce)- a do toho černého okkna jak bliká kurzor vepište toto:

powercfg/batteryreport

a zmáčkněte enter. Mělo by Vám to vypsat stav a chování napájení jestli z toho něco vyčtete.

starenazkusena*
hodnocení

Mám Windows 7.

hodnocení

2x

U počítačů HP jsou akumulátory řízeny a komunikují elektronicky s PC, dokonce jsem u HP neviděl akumulátor starší 3 let co by fungoval, ale na druhou stranu vypisuje, že je vadný a že ho je nutno vyměnit... U jiných počítačů vydrží stará baterie třeba 5 minut, ale vydrží, u HP se prostě akumulátor odpojí. Odzkoušeno na 4řech HP... Ván to žádnou závadu nevypisuje?

starenazkusena*
hodnocení

Ano, máte pravdu, píše mi toho víc (něco i k antiviráku, musím se autorů optat - potíže s modulem antispamové kontroly). Myslím, že mi to píše něco jako "battery error". A také např., že "blbne" ovladač zobrazení AMD driver a že je problém s BlueScreen. Občas si to i zapíšu *cteni*

Moc děkuji, skvěle jste mně to objasnil a mám NTB asi tak 3 roky !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]