Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezení rychlosti připojení pro zařízení wifi

Od: kejikl® odpovědí: 5 změna:

Nastíním problém. :)

Pokud se mi na wifi připojí byť jedno dítě s youtube (mám 3) tak vytíží linku tak, že já mám smůlu.

Na střeše mám anténu, která chytá wifi 20Mb/s, na ní je zapnuto DHCP.
Z ní vede kabel do LAN portu routeru Netis WF2780, kde je DHCP vypnuto.
Z routeru vede kabel do PC a wifi pro asi 5 zařízení.

V routeru jsem našel funkci Qos, která umí přidělovat rychlost připojení, ale pouze IP adresám a ne MAC adresám, kerým bych to já potřeboval.
Jestli chápu správně, anténa přiděluje IP dynamicky, to znamená, že i mobily připojené na router budou mít pokaždé jinou IP adresu.
V routeru jsem v menu Síť objevil funkci Rezervovat IP adresu . Pomůže mi to? Nebo nějaký jiný nápad?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Rezervace by mohla pomoct, tím by měl pro určitou MAC adresu vždy DHCP server přidělit konkrétní IP. Obejít by to šlo jedině nastavením pevné (jiné) IP adresy v mobilu, ale to snad nikdo z dítek znát nebude ;)

hodnocení

0x

Součástí nastavení DHCP bývá tabulka, kde lze MAC adresám přiřadit IP adresy .

Obrázek až napodruhé:)

18.05.18 22:05
Omezení rychlosti připojení pro zařízení wifi

hodnocení

Díky všem, jen ještě jedna otázka, nemělo by se to pevné nastavení IP adresa MAC adresa dělat na té anténě, na které běží to DHCP?
Router Netis je až za ní a neroutuje.

ano, samozřejmě se to musí nastavit na routeru, kde běží DHCP server (přiděluje adresy) ;) ten druhý pracuje jen jako switch

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]