Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Jedna uživatelka, na internetové diskuzi, zjistila moji adresu bydliště, včetně datumu narození. Co musí být splněno, aby se jí to podařilo? Podotýkám, že si nevzpomínám, že bych s ní komunikoval pomocí e-mailu, ani nemám účet na Facebooku.
Dík za Váš čas. Janírek
To jsi bral z toho oznámení stavebního úřadu? Tohle by si měli úředníci ohlídat. Nepřijde mi normální, aby po 10 letech bylo něco takového (obzvlášť s velkým množstvím lidí) vyhledatelné Googlem... dostupné pro občany ano, ale přes Google? To jsem fakt zvědavý, jak v praxi dopadnou některé úřady s GDPR...
jj, povzpomínejte jaké máte aktivity. Neuspěla jste se někdy v nějaké soutěži a nefotili vás? Stačí aby někdo někde na nějaký zastrčený web vložil vaši fotku, pod ni připsal nějaký popis a vy jste stejnou fotku použila někdy jindy a úplně jinde. Třeba v anonymním chatu.
Nedivte se. Vyhledávače najdou nejen texty, ale i obrázky.
No a jinak buďte ráda. Mě se povedlo takhle jednou najít kolik a komu dluží náš nový soused. Vzal si hypotéku na byt a pak měl problémy s placením. Jeho data protekla přes nějakou díru až na net.
Před pár lety mi volal jeden člověk a když jsem se ho zeptal, kde vzal moje telefonní číslo (mám anonymní kartu, v žádném seznamu ho nenajdete), řekl, že zadal do googlu mojí přezdívku a značku auta. Tak jsem si to cvičně zkusil... . Našel jsem nejen svoje číslo, ale dokonce i fotky ze svatby mojí mladší dcery!
Všechno, co jste někde svěřil do internetu, si žije svým vlastním životem, všechno se dá dohledat.
I tady jsme – jak vidíte – z Vašeho nicku zjistili Vaši elektronickou adresu, kam jste chodil do školy, kdybychom si dali více práce, měli bychom i Vaši adresu.
Můžete své údaje odstranit z míst/webů, kam/kde jste je uvedl a následně u Google uplatnit "právo na zapomenutí". Ale napřed všechno odtraňte z původních míst. Pokud tam ty informace necháte, Google je časem znovu zaindexuje a ve výsledcích hledání objeví znovu.
Ještě jedna rada: Pokud se někde ptáte na něco ptáte, "vyzvedněte" si odpověď tam. Nezadávejte e-mail a nežádejte nikoho, aby Vám odpověděl na e-mail. Nejenže je k odpovědi určen příslušný web, navíc je minimálně nezdvořilé žádat od lidí, kteří jsou ochotni Vám věnovat svůj čas, i jejich elektronický kontakt.
Já jsem adresu nehledala (=nedala jsem si s tím tu práci), přesto vím (tuším), že by to bylo snadné.
Já hledal kamarádku a spolužačku ze základní školy. Znal jsem jméno za svobodna a věděl, že zmizela někde v zahraničí. Stopa přes Londýn do New Yorku a potom do JAR. Co jsem netušil, čím se živila. To jsem zjistil až vloni na třídním srazu z jedovatých poznámek spolužaček. Nedalo mi to a podrobil jsem zkoumání jistou část internetu. Těch biometrických údajů tam zanechala pod uměleckým jménem docela dost .
Orwell byl vizionář. Velký bratr tě sleduje!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.