Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je možné, že někdo zjistí moje os. údaje?

Od: ivanjanirek odpovědí: 14 změna:

Zdravím.

Jedna uživatelka, na internetové diskuzi, zjistila moji adresu bydliště, včetně datumu narození. Co musí být splněno, aby se jí to podařilo? Podotýkám, že si nevzpomínám, že bych s ní komunikoval pomocí e-mailu, ani nemám účet na Facebooku.

Dík za Váš čas. Janírek

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

13x
Google je mocny a pokud uvadite v diskusi sve prave jmeno, ktere navic neni uplne bezne jako treba Novak... tak tipuju, ze i ted vas dohledam podle udaju, ktere jste uvedl tady v poradne.. Jste-li "hradni pan" a 2. cislo zleva ve vasem psc je 7, a cislo domu konci na 9, nasel jsem vasi adresu i email do 2 sekund.
Mel byste si na to davat pozor a nedavat vsude sve cele jmeno a prijmeni ;) I tady by byvalo stacilo uvest jen Ivan.
scv®

To jsi bral z toho oznámení stavebního úřadu? Tohle by si měli úředníci ohlídat. Nepřijde mi normální, aby po 10 letech bylo něco takového (obzvlášť s velkým množstvím lidí) vyhledatelné Googlem... dostupné pro občany ano, ale přes Google? To jsem fakt zvědavý, jak v praxi dopadnou některé úřady s GDPR...

hahanaj*

taky jsem našla vás email a dá se vše dohledat

praivo2

Do roku 195x také ůdajně chodil na jistou ZŠ, PSČ xx6 xx.

hodnocení

5x

Ivane Janírku. Když si ty údaje vylepíte na internet, tak se pak nedivte. Já bych tyhlencty internety zakázal. *smich* Dotyčná madam zřejmě nemá slepicoidní mozek, narozdíl od jiných. O jejích pohnutkách, to je jiná.

Všiml jsem si správně, že dotaz psal chlap, nebo jsem jinej?

figurek*
hodnocení

4x

jj, povzpomínejte jaké máte aktivity. Neuspěla jste se někdy v nějaké soutěži a nefotili vás? Stačí aby někdo někde na nějaký zastrčený web vložil vaši fotku, pod ni připsal nějaký popis a vy jste stejnou fotku použila někdy jindy a úplně jinde. Třeba v anonymním chatu.

Nedivte se. Vyhledávače najdou nejen texty, ale i obrázky.

No a jinak buďte ráda. Mě se povedlo takhle jednou najít kolik a komu dluží náš nový soused. Vzal si hypotéku na byt a pak měl problémy s placením. Jeho data protekla přes nějakou díru až na net.

hodnocení

3x

A nelze to nějak vygooglit? Možná byste se divila, co vše jde najít na internetu. Stačí někde odkliknout soutěž a vaše údaje jsou na skle roky. Možná to získala i podvodem. Na seznamce z vás jako potencionální partner mohla vytáhnout jednu věc a další už se vezou. Někdy to jde snadno.

hodnocení

3x
Stačí být podnikatel a máte všechny údaje dostupné na netu, včetně data narození -DIČ

hodnocení

3x

Před pár lety mi volal jeden člověk a když jsem se ho zeptal, kde vzal moje telefonní číslo (mám anonymní kartu, v žádném seznamu ho nenajdete), řekl, že zadal do googlu mojí přezdívku a značku auta. Tak jsem si to cvičně zkusil... *ee*. Našel jsem nejen svoje číslo, ale dokonce i fotky ze svatby mojí mladší dcery!

hodnocení

0x

Splněno musí být, že umí hledat na internetu infomace, které jste někam dala. Třeba prodej batohu, kočárku, a jinde. Když se to umí, je to hračka.

iz*
hodnocení

0x

Všechno, co jste někde svěřil do internetu, si žije svým vlastním životem, všechno se dá dohledat.

I tady jsme – jak vidíte – z Vašeho nicku zjistili Vaši elektronickou adresu, kam jste chodil do školy, kdybychom si dali více práce, měli bychom i Vaši adresu.

Můžete své údaje odstranit z míst/webů, kam/kde jste je uvedl a následně u Google uplatnit "právo na zapomenutí". Ale napřed všechno odtraňte z původních míst. Pokud tam ty informace necháte, Google je časem znovu zaindexuje a ve výsledcích hledání objeví znovu.

Ještě jedna rada: Pokud se někde ptáte na něco ptáte, "vyzvedněte" si odpověď tam. Nezadávejte e-mail a nežádejte nikoho, aby Vám odpověděl na e-mail. Nejenže je k odpovědi určen příslušný web, navíc je minimálně nezdvořilé žádat od lidí, kteří jsou ochotni Vám věnovat svůj čas, i jejich elektronický kontakt.

doplněno 17.05.18 15:39:

Já jsem adresu nehledala (=nedala jsem si s tím tu práci), přesto vím (tuším), že by to bylo snadné.

praivo2

"kdybychom si dali více práce, měli bychom i Vaši adresu." - joudic ji zjistil, já teď během cca. 2 sekund také. Pro mě 5. výsledek na Googlu...

hodnocení

0x

Já hledal kamarádku a spolužačku ze základní školy. Znal jsem jméno za svobodna a věděl, že zmizela někde v zahraničí. Stopa přes Londýn do New Yorku a potom do JAR. Co jsem netušil, čím se živila. To jsem zjistil až vloni na třídním srazu z jedovatých poznámek spolužaček. Nedalo mi to a podrobil jsem zkoumání jistou část internetu. Těch biometrických údajů tam zanechala pod uměleckým jménem docela dost *ee*.

Orwell byl vizionář. Velký bratr tě sleduje!

hodnocení

0x

Já jsem zadala do počítače tátovo jméno a doklikala jsem se do roku 1 675 do kostela, kde je uložená první písemná zmínka o narození a křtu mého předka, se jménem Jiří + tátovo příjmení. Byla to dědinka, která ani na mapě, v době hledání, ani nebyla. *palec*Úžasné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]