Zdravím jak nahrát video na YT a přitom neporušit autorská práva já jenom natacim interprety na koncertech,festivalech a píšou mi že porušují autorská práva jak tomu předejít?
Pokud to nahráváš někde z davu mobilem, nedělej si z toho těžkou hlavu. Takový videa jsou stejně nekoukatelný, takže si ušetři práci a věnuj se sledování koncertu.
Jinak pokud chceš někam nahrávat koncerty, doporučuji nahrávat na buď Vimeo (i když tam taky docela řeší copyright..) nebo Dailymotion (tam je možnost nahrávání schovaná, ale je tam).
Jinak co se týče YouTube, s tím nic moc nenaděláš - ledaže bys vytvářel vlastní obsah a používat Royalty Free hudbu. :P
Není to složité. Podle zákonů autorského práva si můžeš nahrát cokoliv, ale jen pro svou potřebu a nahrávku dál nešířit. O zpeněžení vůbec nejde. Bez souhlasu autora nemůžeš nahrávky pouštět ani zadarmo, třeba jako majitel hospody. To je vše. Na nahrávky starší 70 let se již autorský zákon nevztahuje.
kepler*
Ještě dodám: toto se samozřejmě nevztahuje na díla, kde je výslovně uvedeno, že jsou určena pro volné použití (free).
Děkuji všem za odpověďi moc děkuji ale filmy či serialy se nedají nahrát aniž bys porušil aut.práva ja si stáhnul z internetu Single Lady nahrál z mobilu na YT a Mafra co provozuje Playtvak podala na můj kanál stížnost tak jsem vymazal všechny single lady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.