Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nahrát video na YT a neporusit aut.práva

Od: mirek* odpovědí: 9 změna:
Zdravím jak nahrát video na YT a přitom neporušit autorská práva já jenom natacim interprety na koncertech,festivalech a píšou mi že porušují autorská práva jak tomu předejít?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud to nahráváš někde z davu mobilem, nedělej si z toho těžkou hlavu. Takový videa jsou stejně nekoukatelný, takže si ušetři práci a věnuj se sledování koncertu.

jirka*
hodnocení

2x

Nijak. Pokud to nemas zpenezene, tak by teoreticky nemel byt problem, interpret si video zpenezi sam.

YT ti tam musel napsat jaky bude postup, napr. narok treti strany a ze dojde ke zpenezeni

Nekde ti treba ztlumi zvuk. No a protoze nejsi vlastnikem autorskych prav, neudelas nic.

din
hodnocení

2x

Pokud víš, že máš ve videu multimediální obsah nějaké třetí strany, nejlepší je vyhledat zásady sdílení daného média.

Na to slouží tuta stránka.: https://www.youtube.com/music_policies

Jinak pokud chceš někam nahrávat koncerty, doporučuji nahrávat na buď Vimeo (i když tam taky docela řeší copyright..) nebo Dailymotion (tam je možnost nahrávání schovaná, ale je tam).

Jinak co se týče YouTube, s tím nic moc nenaděláš - ledaže bys vytvářel vlastní obsah a používat Royalty Free hudbu. :P

Tvorbě zdar. UwU

kepler*
hodnocení

2x

Není to složité. Podle zákonů autorského práva si můžeš nahrát cokoliv, ale jen pro svou potřebu a nahrávku dál nešířit. O zpeněžení vůbec nejde. Bez souhlasu autora nemůžeš nahrávky pouštět ani zadarmo, třeba jako majitel hospody. To je vše. Na nahrávky starší 70 let se již autorský zákon nevztahuje.

kepler*

Ještě dodám: toto se samozřejmě nevztahuje na díla, kde je výslovně uvedeno, že jsou určena pro volné použití (free).

Není pravda s tím 70 let. Autorské právo zaniká 70 let po smrti autora, ne po předvedení koncertu.

hodnocení

2x

Jedině tak, že ti vystevení na YT dovolí ten interpret.

mirek*
hodnocení

Děkuji všem za odpověďi moc děkuji ale filmy či serialy se nedají nahrát aniž bys porušil aut.práva ja si stáhnul z internetu Single Lady nahrál z mobilu na YT a Mafra co provozuje Playtvak podala na můj kanál stížnost tak jsem vymazal všechny single lady

Pán myslel nahrát jako stáhnout k sobě, to se smí beztrestně, ale vystavit to někde, to je samozřejmě problém.

Každý si ty slova používá jak ho napadne a je v tom bordel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]