Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafická karta - hledám náhradu

Od: ladinpraha* odpovědí: 13 změna:

Ahoj lidi, opouští mě moje grafická karta Radeon HD 4670 (doufám, že nic jiného) a proto hledám urychleně náhradu za ni. Jako laik se nechci prokousávat spoustou mně nic neříkajících parametrů, proto spoléhám na zkušenější. Nechci do ní moc investovat (co kdyby přece jenom odcházelo ještě něco dalšího), spokojím se s parametry, které má ta stávající, možná nepatrně lepšími. Vím, že je tu dost znalých PC maniaků, proto prosím: Chci konkrétní radu, nikoli být zahlcen pro mě bezcennými informacemi.

Předem díky. Ládin

doplněno 14.05.18 14:47:

MB: ASUS M3A78 PRO

CPU: AMD Phenom X3 8450

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Laikovi bych doporučil se poptat v nějaké firmě, kde provádějí opravy nebo repase počítačů. Kromě dobrých rad tam můžete dostat použité (ale pořád ještě dobré) komponenty za hubičku. Můj domácí počítač je z větší části poslepovaný právě z takových dílů :)

ladinpraha*
hodnocení

Mám prakticky jenom dvě možnosti. E-shop nebo opravář, který mi to přijde opravit domů. Ceny má sice mírné ... Uvidíme, co se dozvím tady, možná to u něj nakonec skončí.

hodnocení

2x

Ládine, dej sem prosím typ MB (základní desky) a projistotu i procesor (CPU). Ne každá deska snese každou GK.

doplněno 14.05.18 15:12:

@joudic: To bych tak kategoricky netvrdil. Jsou desky, které mají PCIe x16, ale nemají UEFI Bios, a to ty moderní GK nezkousnou. Takže to musí být deska nejen s PCIe x16, ale zároveň s UEFI Biosem.

No Satame, ono jde spíš o to, že pokud grafika nemá podporu UEFI tak nemůžeš bootovat přes UEFI. Pokud UEFI nepoužíváš tak bych řekl, že je to fuk ;)

Asi ano. Až tak do hloubky jsem to nestudoval, alébrž jsem to nepotřeboval;)

joudic*
hodnocení

2x

horsi "lidova" gtx1050 2GB, nebo lepsi "delo" gtx1060 4-6GB dle typu ...rada 10xx je velky update nvidia karet, take proto se hojne pouzivaji pri tezeni kryptomen.

Jinak mam doma uz delsi dobu gtx970 4GB a jsem naprosto spokojen, a v podstate skoro vsechno mi zatim jelo na ultra, pripadne po snizeni antialiasingu nebo ambient occlusion.

@satam, kazda deska s PCIex 16x snese kazdou moderni grafickou kartu, nekdy je treba koupit novy zdroj

doplněno 14.05.18 15:24:

@satam ok, jj to je pravda

doplněno 14.05.18 16:53:

no pokud nehrajete hry, tak to vubec nereste a kupte z bazose nekde v okoli vaseho mesta obdobnou grafiku s 1-2GB RAM za pakatel s dvema vystupy, doporucuji nvidia uz kvuli bezchybnym ovladacum a CUDA pri prehravani videi s vyssim datovym tokem... teoreticky za hodinu to mate vyresene do 1000kc i s nakupem a zapojenim

hodnocení

2x

Ladine, podle toho co píšeš tak máš desku s grafikou. asus.com/...

máš tam i HDMI. Být tebou tak nekoumám zatím jinou grafiku a vyndal bych tu Radeonku a nechal běžet na interní. Mimochodem, podle čeho usuzuješ, že je to grafikou?

Mavericku, ten CPU NEMÁ integrovanou grafiku! Viz zde.

Tím pádem Ládine bez GK nemáš šanci na obraz. Ale fakt je, že bych tam dal nějakou 1050 kartu a mělo by to chodit.

ladinpraha*
hodnocení

Pro upřesnění, jsem zvyklý jet na dva monitory. Možnost integrované grafiky mě nenapadla, později se na to podívám. Otázka je, jestli tu budu mít kabel HDMI.

Příznaky:

- svislá tenká modrá čára na hlavním monitoru. Vyskytuje se už déle. Jednou byla, jednou ne. Teď už je trvale, ale v některých oknech se světlejším pozadím není vidět. Třeba na poradně.

- teplota max 104°C, zjistil jsem, že se netočí ventilátor. Vyčistil jsem a nic. Občas sepne, když GK jakoby zkroutím. Studený spoj?

- video třeba na YT, teplota stoupne na cca 90°C a PC se sekne.

Ještě doplním: Nikdy jsem nehrál hry a pod., takže jsem se o grafiku prakticky nezajímal.

Grafická karta - hledám náhradu

Satam- CPU sice ne, ale na desce je normální integrovaná grafická karta. Uznávám, že v AMD se neorientuji, ale nevidím žádnou závislost na CPU.

ladinpraha*
hodnocení

Tak jsem to nakonec dostal do nějakého uspokojivého konce. Na desce je grafika, takže jsem GK vyndal. Stačilo dokoupit HDMI kabel a mám i své dva monitory. Čára na monitoru je prokazatelně nějakým špatným spojem v něm. Před chvílí jsem ho trošku prohnul a čára zmizela.

Díky všem za snahu.

Tak to je super *palec* Počítej, že máš skoro jistoru v tom, že se dříve či později ten pruh ukáže

david1

Tak nejprve.Základní deska MÁ integrovanou grafiku.Sice pouze s VGA výstupem,ale na vyzkoušení stačí.

Jinak vzhledem ke stáří PC bych koupil bazarovou R7 260(X),R7 360 atd.Nic lepšího nemá smysl.CPU bude limitovat i tu 360.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]