Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční kamera

Od: randomholka odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

nedávno mi naprosto přestala fungovat kamera. Zkrátka, bílé světýlko nahoře na notebooku svítí, ale v aplikaci kamera i kdekoliv jinde se ukáže prostě jen šedá plocha s ikonou přeškrtnutého foťáku (viz. media). Neví někdo, co s tím je? Kdyžtak mě odkažte někam jinam.

Děkuju moc!

Nefunkční kamera

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U ntb to bývá velice často způsobené přerušením vodičů ze základní desky ke kameře. Vodiče se obvykle přeruší v kloubu displeje jeho častým otvíráním a zavíráním. Oprava je relativně jednoduchá (výměna vodičů), přesto její provedení nelze laikovi doporučit.

doplněno 14.05.18 19:13:

@totak: I to je možnost. Jen jsem se s tím ještě nesetkal, přestože jedu všude na W10 a kamery až na 1 fungují a ta jedna nešla ani na WinXP a tam je to jasně o "drátech".

V poslední době bývá častější příčinou kombinace starý notebook a nové super Windows10 :) Kdy hardware prestane fungovat po instalaci aktualizací. Nejčastěji přestává fungovat čtečka sd karet, ale ani kamery nejsou vyjimkou.Tím samozřejmě netvrdím, že příčinou nemůže být přerušený flex.
randomholka
hodnocení

Můj aktuální notebook byl koupen někdy v roce 2015 a hned při zakoupení jsem tam už měla win10, takže nevim. Kamera nějakou dobu fungovala, pak prostě ukázala tohle a vyflákla se ne mě :D

Nejjednodušší jak zjistí jestli je to problém softwaru nebo hw. By bylo stáhnout nějaký Linux a pustit počítač s Linuxem. Když bude kamera fungovat tak víš že bys to do opravy nosila zbytečně. Že stačí stáhnout a instalovat znova ovladače. Linux se nemusí instalovat a po spuštění na zkoušku neudělá v počítači žádné změny , nic po něm v pc nezbyde
randomholka

Tak ono, když máte mezi vzdálenější rodinou příbuzné přes počítače, tak to tam odnesete, když vás to nesotjí ani kačku, že jo :D Každopádně moc dík!

randomholka
hodnocení

Díky moc, notebook často převážím a už je dost poškozený (Už jsem načapala i sestru, jak si na něj sedá). Každopádně se na to mrkne známý přes počítače. Ještě jednou moc dík!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]