Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení tablet-televize

Od: michalbc® odpovědí: 6 změna:

Vážení poradci ,

Mám tady problém s výběrem komponentu a nevím, zda-li mi někdo poradí, jelikož se v dané problematice nevyznám.

Předem nastíním situaci.

Pro anglicky mluvící třídu dětí potřebuji nakoupit tablet na kterém běží aplikace online v operačním systému android což zvládne i obyčejný tablet. Aplikace běží všem dětem na jejich soukromých tabletech.

Důležité však je, že učitelka bude mít svůj tablet , který bude jen pro tyto účely určený.

Nyní ale to důležité. Ten tablet bude muset zobrazovat aplikaci na televizi, která bude na zdi.

Takže potřebuji: Tablet na kterém poběží online aplikace a zároveň vybrat televizi , která bude aplikaci zobrazovat. Pravděpodobně se domnívám, že propojení by mohlo být HDMI, velikost televize cca 45-50". + držák na zeď . Televize nebude nikdy připojena na anténu.

Děkuji všem za návrhy a možné varianty propojení...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Chytrá televize by to mohla umět a rozhodně to umí Chromecast.
Ten jen dáš v televizi do HDMI, spáruješ a už to frčí. Potřebuješ k tomu tedy Wi-Fi.
hodnocení

Ten Chromecast zní moc zajímavě !

Samozřejmě to řešení s kabelem není problém. Dost tabletů HDMI podporuje. Naše Point of Wiev to měly oba. Akorát jeden měl velký a druhý mini konektor. Výhoda chromecastu je, že to nebudeš mít na šňůře a můžeš s tím chodit po třídě. Teoreticky bys tak mohla spárovat i zařízení vybraného žáka když by bylo potřeba ukázat jeho postup. Pouze je tam ta podmínka wifi.
Mohla nebo mohl..pardon, jak se řekne škola , člověk automaticky předpokládá že to píše učitelka.

hodnocení

0x

Takhle. Pokud chcete, aby to běželo bez problémů, nesekalo se to a nepřerušovalo výuku, bude nejlepší HDMI propojení i za cenu té pupeční šňůry a na kabelu udělat odlehčení tahu ať se nepoškodí konektory. Samozřejmě všechny televize dnes umí bezdrátové zobrazování pod obecným názvem Screen Share a podobně, prostřednictvím WiFi sdílení a příslušných aplikací nebo již zmíněného Chromecastu.

Jenže u wireless řešení... Obraz je se zpožděním oproti zvuku a nezřídka se stává u obyčejných televizí, že nestíhá paměť a procesor. U obyč tabletu dtto. Pokud se to rovnou celé nekousne a nespadne.

Samozřejmě jsou přístroje spolehlivější, ale rozhodně to nebude padesátka televize za 16 tis a tablet za tři.

Doporučuji navštívit prodejnu, ať vám sdílení vybraných komponent předvede prodavač.

hodnocení

Děkuji Vám poradci za ochotu.

Vidím, že možností je více, teď jen vybrat "tu" vhodnou a "ten" správný .

Jak psal Ernie, tak nejlepší je zajít přímo k prodejci, který komponenty spáruje a právě tady je onen problém, kvůli kterému sbírám rady nejdříve tady. Malý, resp. základní přehled o funkcích a pak každý komponent je z jiné branže "já vím vše o televizích, ale tablety není moje parketa " a naopak, takže mám obavu, kde zajít, abych nedopadl jak píšu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]