Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Raspberry Pi 3 model B a chtěl bych na něj nainstalovat wine, abych mohl spouštět .exe aplikace, ale když napíšu příkaz sudo apt-get install wine, tak mi vyskočí tato chybová hláška:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Package wine is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source
However the following packages replace it:
winehq-staging:i386 winehq-devel:i386
E: Package wine has no installation candidate
Nevíte co s tím? Děkuji
Trochu mě zaráží fakt, že ti nabízí staging (v únoru ukončená větev) a development, ale stable ne Máš v nastavení zvolené / přidané potřebné repozitáře? Máš tam repo přímo od WineHQ nebo jen Ubunťácké? Kdyžtak se podívej na postup zde, přidej repo, aktualizuj cache a pak zkus, co ti ukáže apt-cache search wine.
Jinak PlayOnLinux je opravdu dobrá věc, protože ti umožní snadno stáhnout různé verze Wine s různým přednastavením a třeba i spouštět každý program s v jiné verzi, takže taktéž doporučuji instalaci spíše přes POL.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.