Nejste přihlášen/a.
Na tomto notebooku se mi po čisté instalaci Win 7 nezobrazí druhá grafika. Prostě vůbec není ve správci zařízení. Běží to jen na Inteláckou, ale NVIDIA a ani žádná jiná jako by vůbec neexistovala. Prohledal jsem bios, jestli tam není nějaké nastavení, boužel jsem nic nenašel. Nevíte někdo jak na to? Předem děkuji za nápady. Na foto je přesné označení notebooku.
Tento nápad není špatný, ale napadlo mě to taky a pokusil jsem se nainstalovat i Win8 a Win10. Bohužel se notebook chová úplně stejně. Už jsem asi vyzkoušel vše možné (viz poslední příspěvek) ale bez úspěchu. Reklamace na tento notebook už nejde je to postarší kus. Takže funguje docela slušně na tu grafiku od INTELu. Takhle se asi bude dát používat na net, filmy atd.
Dobrý den, pokud to u tohoto NTB jde, tak na chvilku vyndejte z vypnutého jeho baterii a potom ji tam zase dobře vložte - třeba se už HW po zapnutí NTB načte korektně. Zdravím!
Pokud má tento NTB dvě grafické karty a ve Správci zařízení nic nechybí, tak tam u grafiky vidíte dvě položky (dvě grafické karty)? Pokud ano, tak zkoušel jste tam aktualizaci ovladačů? Nebo je tam jen jedna graf. karta? A už jste někdy měl na tomto NTB (např. v minulém OS) viditelné dvě graf. karty (i v BIOSu)? Celé je to nějak podezřelé.
Podle výrobce má tento notebook 2x GPU jedna je INTEL a druhá NVIDIA. Ta druhá tam na desce skutečně fyzicky je. V první chvíli jsem předpokládal, že je poškozený spoj mezi deskou a čipem, Proto jsem se pustil do reflow GPU(vlastním stanici) Bohužel ani po tomto ,,zákroku" se GPU NVIDIA nezobrazila a notebook se stále chová jako by ta grafika na desce ani nebyla. Neustále notebook funguje jen na grafiku v procesoru. Za ty roky co se zábývám notebooky, tak jsem se s ničím podobným nesetkal.
Ano, to jsem již zkoušel, ale při spuštění instalace to vyhodí chybu, že tento hardware není přítomen.
V podstatě jsou dvě možnosti.
Buď obnovit OS z Recovery který by měl být na skrytém oddílu disku,nebo by měl být na DVD,ale tady se počítá že si je majitel vypáli po koupi sám.
Nebo udělat čistou instalaci W10 1803 kde by mělo být možné přímo konfigurovat dvě grafiky.Problém je že Asus na tento drivery pouze do W7.
Já vlákno četl.
Ale...Až poslední verze W10 umí přímo konfigurovat dvě grafiky.Tedy verze 1803.
Osobně bych zkusil nějaký live linux.Třeba Mint,Ubuntu.Pokuď ani v něm nebude nVidia detekována tak bud zdechla nebo je vypnutá v BIOSu.Nějaká diagnostika na Windows byla zkoušena? Třeba Speccy nebo něco zde:
Jinak fungovala někdy vůbec ta geForce?
Co tyto drivery?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.