Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pošťák od Seznamu-čím nahradit?

Od: mariohlas* odpovědí: 18 změna:

Seznam Pošťák fungoval řadu let - tuším už od WinXP SP3. Nedávno jej Seznam zrušil, což nám velmi vadí, protože máme na svém rodinném PC (Win8.1) 5 emailových schránek od Seznamu a jejich správa je nyní velmi pomalá, protože např. nelze jednotlivé schránky vložit do záložek Firefoxu ani Google Chrome, hesla emailových schránek Seznamu také ne, atd. ČÍM Pošťáka NAHRADIT? (Prosím vynechte Thunderbird - komunita, která jej vyvíjela, se fakticky rozpadla a program už beznadějně zastaral.) Slyšel jsem, že zrušení Pošťáka je nátlakovou akcí, aby lidé přešli na nedodělaný a rizikový "webový prohlížeč od Seznamu" - ale my jej ani nezkoušeli, proto nevím, zda je v něm otevírání @seznam.cz, @email.cz a @post.cz nějak ošetřeno.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

5x

? Thunderbird pouzivam uz 20 let a v posledni dobe je update co mesic, ale postak od seznamu je lepsi no jo, proto je ve svete tak pouzivany *smich*

iz*
hodnocení

2x

Jednotlivé schránky do záložek prohlížečů nevložíte, ale mohlo by stačit do záložek vložit jenom přihlašovací stránku do e-mailu, na níž se do schránek přihlásíte.

hodnocení

1x

Zkuste aplikaci Pošta od Windows 10. Najdete ji normálně ve vašem zařízení, pokud do vyhledávání ve startu napíšete Pošta. Notifikuje to v zařízení, a ještě vůbec nemusíte lést na webové rozhraní e-mailů, odepíšete v pohodě ze svého počítače. Taky jsem řešila to, že pošťák přestal fungovat a už fungovat ani nezačne a aplikaci Pošta Windows 10 jsem shledala jako nejlepší a nejbezpečnější způsob, abych věděla, že mi přišel e-mail a nemusela se ručně přihlašovat do všech tří mých e-mailových schránek.

hodnocení

1x
Nevím jestli Thunderbird zastaral, ale aktualizace jsou pořád. Jak na Woknech, tak na Linuxu.
Vůbec bych se toho nebál a použil ho. Zvláště, když máš pět e-mailů, tak je webový rozhraní takřka nepoužitelný.
V Thunderbirdu máš všechny emailový účty hezky pod sebou a hned vidíš kam přišel e-mail.

nikdo*
hodnocení

1x

Thunderbird naprosto bez problémů. Nevím, kde jste sebral poudačku o rozpadu týmu. Updaty chodí. Vytvoříte si účtů dle potřeby, potom si je v Thunderbirdu přes POP3 načtete.

hodnocení

1x
Pokud se povznesu nad celý Seznam, který je kromě map víceméně nepoužitelný, co ti vadí na Thunderbirdu?
Jak to tady tak čtu, jediný, kdo má nějaký problémy s aktualizací jsi ty.
Zkus Thunderbird a po měsíci používání si můžeme popovídat, co je vlastně špatně.

111®
hodnocení

0x

nepomohl by ti třeba stahuj.centrum.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den. Včera jsem to vyřešil instalací prográmku Poppy for Windovs. Na hlavním panelu vpravo je stejná obálka jako u Pošťáka- bílá, která když přijde e-mail, tak se promění v zelenou. Vyskočí i bublina, pokud si to tak nastavíte. Je to v angličtině, ale pokud ji neovládáte, není to nastavení složité. Více účtů lze také nastavit. Velikost bubliny která vyskočí, lze nastavit tak velkou jak si přejete, třeba přes celou obrazovku. Uděláte to jejím roztažením do šířky i dělky a to zůstane až do další případné změny.

oprava- ne do šířky a délky, ale do šířky a výšky.

mariohlas*
hodnocení

Poppy je na Win 8.1 nefunkční. Po zadání parametrů mailové schránky upadne do smyčky a tu nelze zastavit - jedině odinstalací programu. Zkoušel jsem opakovaně jednu a tutéž mailovou schránku (vím přesně, jak ji nastavit třeba pro Thunderbird) - totéž ...

Je pravda, že já jsem ten program instaloval na Vistu.

tlustoprd*
hodnocení

0x
Dobry den ,ja mam opacny problem mam email od seznamu a dostavam dost emailu ,ale zaroven dostavam upozorneni od postak seznam na novy email takze 1 emailu mam 2 jak to deaktivovat? tohle to dela : software.seznam.cz/...
mariohlas*
hodnocení

Není mně jasná podstata Vašeho problému, protože Pošťák od Seznamu už pár týdnů vůbec neexistuje (předtím pracoval, když se našla a použila některá z jeho starších verzí). Seznam místo toho vydal svůj vlastní webový prohlížeč - Vy asi myslíte mailovou službu v tom prohlížeči. Já jsem si ten "Chytrý prohlížeč od Seznamu" taky stáhl, ale jeho mailová služba je velmi mizerná : do rozepsaných mailů nelze dobře vkládat text z jiného textového souboru ani obrázky (formát textu zdeformuje, nelze to opravit, obrázek nenačte), přiložit jakoukoliv přílohu nelze (nenačte ji a oznámí, že se nezadařilo). A pokud jde o prohlížeč, ten je taky nedotažený - kromě jiného : nic nejde ukládat do záložek, protože záložky nemá ! Jejich prohlížeč je nedodělek, který ještě neměli vydat ; a jestli jej nedodělají, tak to bude ve srovnání s jinými běžně používanými prohlížeči prostě zmetek. Stále považuji dnes už neexistujícího Pošťáka za vynikající program, protože uměl zpracovávat také maily od jiných českých poskytovatelů mailových služeb, každý příchozí mail oznamoval volitelně bublinou nebo/a zvukem, atd. atd.

tlustoprd*

Nemam zadny prohlizec od seznamu proste dostanu email a hned dostanu od seznam postak 2 email stim , ze jsem dostal novy email je to otravne jak to deaktivovat?

tlustoprd*
hodnocení

0x

Tady dolozim foto z meho emailu , prosim nereste spam jen jak deaktivovat sluzbu postak vidite ,ze to tam je zbytecne . Aktualni emaily foto stare cca 10 minut .

Pošťák od Seznamu-čím nahradit?
tlustoprd*

Opet nikdo nevi?

planetka*
hodnocení

0x

Mám Win.10 a Pošťáka jsem měl a tak jsem jen hodil zástupce emailu do lišty,abych se tam dostal na 1.klik.Nezvoní,nemluvi,že mám nový email jen se tam hned nakouknu a zavřu ho.(Více obrázek).

Pošťák od Seznamu-čím nahradit? #2
tlustoprd*

Diky za odpoved , ja tam nic nemam na liste atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]