Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sestavení počítače u Alzy a CZC

Od: kc odpovědí: 13 změna:

Budu kupovat počítač do domácí kanceláře v ceně sestavy cca 20 tisíc Kč, nejspíš u Alzy nebo CZC (mám totiž jejich obchody blízko sebe). Nechal bych si to u nich i sestavit, ale na internetu (dokonce na jejich eshopech) čtu kritiku, že to dělají špatně, neumí to apod. Většinou je kritika nekonkrétní, nebo se kritizují věci, které se mi zdají přitažené za vlasy, jako například kritizují způsob vedení kabelů uvnotř skříně, což je mi přece fuk, jak to uvnitř skříně vypadá, nebo je třeba takové detaily řešit? Nebo je přece jen lepší koupit jen součástky a obrátit se na nějakou specializovanou firmu "kluků", aby mi PC sestavili? Sám ve svém okolí nikoho takového nemám.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pokud tomu opravdu nerozumíte, nakupte u CZC a nechte tam i poskládat. Mají lepší ceny než Alza a rozumí počítačům. Co se Alza "specializuje" na všechno, moc důvěru k nim už nemám, když mi třeba byli schopní prodat "zánovní" mobil s prasklým krytem a plný osobních věcí předchozího uživatele, který ho používal minimálně půl roku (podle dat souborů a známek používání).

majsterjoe*
hodnocení

2x

No ta nepřehledná kabeláž uvnitř může klidně způsobovat přehřívání komponentů. Já jsem pár let zpátky PC skládal. Dnes bych se na to mohl vykašlat. Ta Alfa i CZC si za to berou pár stovek, a je to profi včetně vyzkoušení.

hodnocení

1x

Jestli se něco nezměnilo, czc.cz na rozdíl od Alzy skládá PC z komponentů u nich zakoupených zdarma. A dle recenzí je většina zákazníků spokojená.

hm*
hodnocení

1x

Tý jo, PC pro domácí kancelář za 20 litrů? To je už docela dělo, ne? Počítal bych, že bez monitoru se musí cena kancelářského PC bohatě vejít do 10000 Kč.

K dotazu: Klidně bych si to nechal sestavit u nich. Ono na těch kabelech opravdu moc nezáleží, zvlášť u kancelářského strojku, kde není potřeba chladit megawatty. Navíc tam asi skoro žádné kabely stejně nebudou a ke všemu jsou kabely dneska tenoučké, to není jako 80žilové pásy k dřívějším diskům. Sestavení "specializovanou firmou kluků" bych se skoro bál víc.

krtek66
hodnocení

0x

ano, dneska jsou PC i na design..říká se tomu PC MASTER RACE a lidé se předhánějí kdo má silnější a pěknější počítač (světlýlka, skla na skříních atd)...a co se týče skládání. Pochybuju, že do kanceláře budete mít nějaký vodou chlazený stroj takže montáž je blbuvzdorná. Každá věc může jít pouze do 1 konektoru. Zvládne to každý. Složte si sám ze součastech co si vyberete a jsou kompatibilní.

haman

Já bych tak jednoznačně netvrdil, že složít počítač zvládné každý. Kdo to nikdy nedělal a nemá ohledně toho nějaké alespoň minimální zkušenosti tak s tím může mít i nějaké problémy. Možná né problémy s tím aby to nějak složil, ale aby to pak i dobře fungovalo. Já bych si na složení počítače sám asi netroufal, protože se v tom téměř vůbec nevyznám. Kdyby si to složil sám tak na to složení ani nebude mít záruku. Tím samozřejmě nemám v úmyslu nikoho odrazovat od toho aby si sám zkládal počítač. Každý jsme jiní a každý mamé i jiné znalosti a zkušenosti z oblasti skládání počítačů.

hosman*
hodnocení

0x

Mám PC složený z CZC a naprosto bez problémů. Vše jsem koupil u nich a složili to zadarmo. Jinak bych netvrdil, že to zvládne každý. Udělat kabeláž pro člověka co s tím nemá zkušenosti nebude snadné.

pcc
hodnocení

0x
Zdravím, také jsem si nechal poskládat u CZC mašinu. Vše bez problému, všechy kabely byly pěkně dané z druhé strany a nikde nic netrčelo. Navíc vám nainstalují Windows a všechny potřebné ovladače, čímž ušetříte čas i svoje nervy :-D A ještě vám PC otestují zda-li vše funguje jestli ne, vymění součástku ihned takže nemusíte řešit reklamace. Za mě doporučuji
krtek66

vzhledem k tomu, že od Win7 se ovladače tahají automaticky při instalaci Win, tak tam tu přidanou hodnotu nevidím..viz počítačový ftip..."stačí nasypat zrní kolem klávesnice a windows nainstaluje i slepice":-D

krtek66: ještě se mi snad nestalo, že bych někde nemusel doinstalovat ovladače grafické karty od výrobce (spoléhat na starý Microsoft ovladač se vážně nehodlám) a věcí jako třeba čtečka karet
krtek66

tak asi něco děláš špatně...já už x let nevím co jsou to ovladače...vše si to dělá samo:)

jentak*
hodnocení

0x

Předpokládám, že na CZC to bude to samý, nevím, ale ALZA má stoprocentně jednu nevýhodu. Nechal jsem si sestavu poslat do Liberce, a až tam jsem si rozmyslel velikost SSD disku. Chtěl jsem větší. Nešlo to. Museli by prý zrušit objednávku, vrátit to do Prahy a tam by to předělali. Na prodejně(výdejně) to nedělají. Tak mi nabídli SSD disk zvlášť, měli ho, a tak mám dva. Čekat jsem nechtěl. Člověk je natěšenej na nový a už to nechce dát z ruky.

hodnocení

0x

Když jsem poslední PC skládal svépomocí, bral jsem jednotlivé kusy HW od různých prodejců. Každý ten prodejce má nějakou akci. Ten na procesor, ten na desku či ramky... V CZC jsem si poskládal sestavu a probral s tamními odborníky. Po odsouhlasení prostě vzal z jednotlivých obchodů dle aktuální ceny. Kupověl jsem komponenty za cca. 8000,-Kč - i tak jsem ušetřil 3500,- oproti kompletnímu balíčku od jedné firmy.

Jestli chcete ale kompletní sestavu a potřebujete jen spustit již funkční PC, pak CZC.cz je dle mého názoru ta nejlepší varianta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]