Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotografie-vložení do notebooku z dig.fotoap

Od: tichavera odpovědí: 3 změna:

Uměl by mně někdo dát návod, jak z karty ve fotoaparátu stáhnout fotky do notebooku, dát je do složky, nadepsat a uložit? Myslím napsat postup, nebo radu, kde a jak se to naučit. Děkuji. Tichá.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

4x

Foťák kabelem připojte do USB notebooku, pak dejte tento počítač a tam stejně jako harddisky a flashky máte i foťák, ten si otevřete jako složku, pak tam myší nebo klávesnicí označíte fotky, které chcete a dáte pravým tlačítkem kopírovat (ctrl+c) nebo vyjmout (ctrl+x) a v notebooku ve složce kam je chcete (třeba ve složce dokumenty, nebo na ploše v nějaké složce) a tam dáte pravé tlačítko myši a vložit (ctrl+v). Někdy dochází k chybám v komunikaci, tak spíš než vyjmout a vložit doporučuji kopírovat, vložit a až to bude v NTB, tak to z foťáku smazat. Snad to takhle stačí. Případně bych zkusil pohledat video na Youtube.com apod.

hodnocení

4x
Já bych vyndal kartu z foťáku a v notasu už většinou bývá slot na kartu, tak vložit tam. Pak by se měla karta ukázat jako další disk počítače. Nehledě na to, že při vložení karty by se měl noťas zeptat, co chceš udělat s obsahem na zařízení.
Vytvoření složky a vložení fotek do ní snad není žádný problém.
Případně použít nějaký program na fotky. Já používám Zoner a ten při vložení karty automaticky vytvoří novou složku a fotky do ní zkopíruje.

hodnocení

0x

Dobrý den. Já jen dodám, že fotku v notebooku zvýrazníte, kliknete pravým myšítkem, vyberete přejmenovat a napíšete název fotky. Takto můžete pojmenovat/ přejmenovat i celou složku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]