Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím doporučit nějaký jednoduchý a spolehlivý program na převod textů z formátu PDF do Wordu? Upřednostňuji free a češtinu. Děkuji.
Zkuste si text v ".pdf" běžným způsobem zvýraznit. Pokud se Vám to povede, je šance, že půjde pomocí "ctrl+c" a "ctrl+v" normálně do Wordu překopírovat. Ovšem některé dokumenty mohou být proti kopírování chráněny. V tom případě asi žádný levný program na převod neseženete.
Text, o který mě jde, lze zkopírovat a vložit do Wordu. Není však zachováno rozložení, text se zobrazí pouze v úzkém sloupci.
Děkuji za snahu, ale to nejsou běžné sloupce, jejichž šířku lze upravit. Můj text vypadá např. takto:
Omlouvám se, obrázek se nevložil. Jde o to, že konec každého řádku je označen značkou odstavce. Ty se mi podařilo odstranit, ale formátovní textů je zmatené, nepřehledné.
Možná by bylo dobré podotknout, že PDF neni plně editovatelný formát, je určený k uchivání a tisku dokumtů napříč platformami. Standardní postup je dokument spravovat v editovatelném formátu (word, open editory) a převést ho po dokončení do PDF. V případě potřeby změny se změní opět editovatelný originál a výsledek se vyexportuje do PDF. Editovat PDF, nebo jej předělávat do eeitovatelného formátu je nouzovka a výsledek je nedobrý, protože se nejednáo převod, většina informací zde chybí a musí se zpětně rozpoznávat a rekonstruovat, což neni 100% možné. Pro dokonalý vysledek jsou specializivané nástroje a je to dlouhé a drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.