Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod PDF do Wordu

Od: bruno2® odpovědí: 12 změna:

Můžete mi prosím doporučit nějaký jednoduchý a spolehlivý program na převod textů z formátu PDF do Wordu? Upřednostňuji free a češtinu. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Neexistuje jednoduchý a spolehlivý způsob, jak převádět pdf do docx.

hodnocení

0x

Zkuste si text v ".pdf" běžným způsobem zvýraznit. Pokud se Vám to povede, je šance, že půjde pomocí "ctrl+c" a "ctrl+v" normálně do Wordu překopírovat. Ovšem některé dokumenty mohou být proti kopírování chráněny. V tom případě asi žádný levný program na převod neseženete.

hodnocení

Text, o který mě jde, lze zkopírovat a vložit do Wordu. Není však zachováno rozložení, text se zobrazí pouze v úzkém sloupci.

To je pořád ta lepší možnost - sloupec se dá upravit.

hodnocení

Děkuji za snahu, ale to nejsou běžné sloupce, jejichž šířku lze upravit. Můj text vypadá např. takto:

hodnocení

Omlouvám se, obrázek se nevložil. Jde o to, že konec každého řádku je označen značkou odstavce. Ty se mi podařilo odstranit, ale formátovní textů je zmatené, nepřehledné.

zkopirujte napred oznacen text do txt editoru - Poznamkovy blok a pak z textaku do wordu, odstrani to formatovani a pak si to musite upravit sam

zakus*
hodnocení

0x

Dobrý den, jednoduchý (nevím) spolehlivý (určitě) v závislosti na kvalitě PDF soubouru.

ABBYY FineReader.

tqudd
hodnocení

0x

Možná by bylo dobré podotknout, že PDF neni plně editovatelný formát, je určený k uchivání a tisku dokumtů napříč platformami. Standardní postup je dokument spravovat v editovatelném formátu (word, open editory) a převést ho po dokončení do PDF. V případě potřeby změny se změní opět editovatelný originál a výsledek se vyexportuje do PDF. Editovat PDF, nebo jej předělávat do eeitovatelného formátu je nouzovka a výsledek je nedobrý, protože se nejednáo převod, většina informací zde chybí a musí se zpětně rozpoznávat a rekonstruovat, což neni 100% možné. Pro dokonalý vysledek jsou specializivané nástroje a je to dlouhé a drahé.

hodnocení

0x
m.zive.cz/... Tohle jste četli? Každý způsob převodu má svoje mouchy. Online převod mívá problémy s češtinou. Word zase většinou nedodrží formátování textu. Já dřív používal program PDF2word ale ten není zdarma.

iz*
hodnocení

0x

Z PDF se někdy podaří získat čistý text, který je potm nutné ve Wordu naformátovat podle potřeby.

Ale ani získání textu z PDF není snadné a ne vždy se to poadří. Proto radím vždy uchovávat i původní dokument pro případné budoucí úpravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]