Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herní pc nebo konzole?

Od: letec* odpovědí: 7 změna:
Mám nový notebook, bohužel špatně vybraný, má málo výkonný procesor (amd a9-9420) a já potřebuji něco, na čem by se daly hrát hry (nemusí to mít ty nejlepší detaily, stačí když hry půjdou spustit a hrát aniž by se stále zasekávaly).
Mám dvě možnosti, buďto zkusit notebook prodat co nejdráž a poohlédnout se po něčem lepším v rámci ceny (do 11000 Kč), nebo si za pár stovek koupit bazarovou herní konzoli.
Finančně by vyšla lépe konzole, navíc by to bylo méně komplikované. Jediný problém je, že nevím, jestli se hry, které chci hrát na PC dají hrát i na konzoli. Například World of tanks, na oficiální stránce nenabízí stažení hry pro herní konzole. A u her, které PS a XBOX verzi mají, ale nemají oficiální češtinu, nevím, jestli se dá na konzoli stažená čeština doinstalovat.
Prosím ty, kteří mají s herními konzolemi zkušenosti, aby mi poradili.
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jedy*
hodnocení

0x

Pokud ti jde o to zahrát si za co nejméně korun, herní konzole je určitě lepší než herní PC. Cenově vyjde daleko lépe, nemusíš řešit žádný upgrade, případnou nekompatibilitu a je tam menší šance, že se něco pokazí.

WoT je jak na PS4 tak na XONE. Nestahuješ si je z jejich stránek jako u PC, ale přes jejich obchody (PS Store, Xbox Store).

S češtinou si nejsem úplně jistý, ale spíše bych řekl, že tady narazíš. Nicméně ti poradím jeden trik: hraj v angličtině a rychle se ji tak nauč. Bude se ti totiž v budoucnu nesmírně hodit. Mluvím z vlastní zkušenosti! :)

Jinak ještě k samotnému výběru konzolí:

Pokud bys v budoucnu investoval i do herního PC, vem PS4. Hry na Xbox totiž často bývají také na PC.

Jestliže ale herní PC je nad tvé finanční možnosti, vybíral bych mezi PS a Xkem podle exkluzivních her, které na té druhé platformě nenajdeš. Osobně mám radši PS kvůli skvělým titulům jako God of War nebo Last of Us. ;)

krtek66

Já kdybych nedostal zadarmo k televizi PS4 Pro určitě bych si koupil Xbox one X...nějak se nekamarádím s gamepadem od PS4. Je malý, málo vydrží nabitý a nevyhovuje mi i rozložení směrového kříže a páčky. U těch licencovaných alternativ to není o moc lepší s výdrží. Chytnout pro mě ukazováčkem L1 nebo R1 je nemožné. Pokud tam na tom tlačítku není něco důležitého, vůbec to nepoužívám, protože tam nedosáhnu. Mám tam mezeru tak 3cm.

letec*
hodnocení

Jinými slovy, pokud chci hrát v češtině, musím si koupit PC... No nedá se nic dělat, nějak to pořeším.
jedy*

Některé konzolové hry vychází v češtině, ale třeba nějaký neoficiální překlad si na ně seženeš jen velmi těžce.

Ale jak jsem psal - Zkus hrát v angličtině. Mnohonásobně se ti to pak vrátí. ;)

krtek66
hodnocení

0x

jestli si naivně myslíš, že ntb za 11 rozjede nějaké moderní hry tak na to rychle zapomeň. Ber konzoli. Jedno jakou. Ono výkonově jsou na tom stejně a hry jsou až na pár exkluzivních vyjímek stejné

letec*
hodnocení

Zajímavé, že starý ntb (stál 11000) mi rozjel vše. Až ke konci začaly být problémy, ale to už byl přes 4 roky starý.

Ono Škodou Favorit šlo taky jezdit, ale ve Fordu COSWORTH i závodit... Ale je to o náročnosti uživatele... taky je ještě jedna věc, že třeba na PS4 si musíš hry kupovat, nejsou žádne cracklé ...atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]