Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvalitní Print Screen (velikost)

Od: redroker® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám problém s velikostí print screenu. Zkopírovaný screen obr. který jsem vložil do Malování,tam byl přes celý monitor,ale výsledek je viz obr. (rozkliknout) děkuji za pomoc.

Nekvalitní Print Screen (velikost)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Pro screeny (většinou dělám screeny oken > ALT + PrtSc) používám Irfan View, který velikost okna automaticky přizpůsobí vloženému obrázku. Váš obrázek po oříznutí volného místa v programu PhotoFiltre (Malování nepoužívám):

Nekvalitní Print Screen (velikost) #2

hodnocení

1x

Dělal jsi to v malování nebo 3D malování? A dělal jsi to jako nový soubor? Je tam vidět, že máš hlavně pod obrázkem práznou plochu, moooc prázné plochy.

hodnocení

1x

PRTSCR nebo "ALT+PRTSCR" - rozdíl je ve focení celá obrazovka vs. aktivní okno - zkuste variantu focení jen aktivního okna...

hodnocení

0x

Tu bílou plochu pod vaším obrázkem je třeba stáhnout aby její okraj byl shodný se spodní hranou obrázku, a to hned po vložení obrázku do Malování. Je to zbytečná aktivní plocha, která vám pak způsobí zmenšení vašeho obrázku.

doplněno 18.04.18 13:49:

Vyjeď si nahoru tak, abys viděl spodní okraj té bílé plochy. Pak jej chyť uprostřed (označeno čtverečkem) a stáhni jej nahoru na spodní okraj tvého obrázku. Snad mi rozumíš.

hodnocení

Bohužel ale vůbec netuším,jak tu bílou plochu odstranit. Zkusil jsem přidžením lev. tl. myši označit část kterou chci odstranit a pak na nůžky "Vyjmout", ale bílá plocha je tam stále beze změny.Když chytnu obrázek za spodní stranu,tak jej tahám dolu,takže bílá plocha je zas nahoře.

hodnocení

Děkuji, použil jsem ten IrfanView a OK.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]