Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snížit hlasitost po připojení sluchátek

Od: junkers* odpovědí: 6 změna:

Na Win10. Je moc hezké, že po setmění mi můj ntb ztlumí modrou barvu, aby mi neunavoval oči, a aby se hezky spalo, ale když mám chrastítka v ntb naplno, abych mohl koukat na film, a pak si nasadím sluchátka a připojím, tak případné poškození sluchu už nikdo neřeší. Máte nějaké řešení? Pokud nevíte, tak prosím nereagujte!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Případné poškození sluchu už nikdo neřeší? A kdo by ho měl jako řešit? Evropská komise, nebo nějaký mezinárodní výbor pro prevenci a dohled před poškozením sluchu uživatelů? Návod na použití nože taky potřebujete?

Takže ano, řešení mám. Před nasazením sluchátek se zlehka zamyslet (ten potenciál tam je, když připouštíte poškození sluchu) a stáhnout hlasitost.

junkers*

Myslel jsem automatiku, automatické zatlumení (na nějakou uživatelem danou hodnotu) po připojení sluchátek. @clayman- dík za doplnění. Když vymysleli "bejkárnu" s tlumením modré složky, tak tohle je podle mě důležitější, abychom se všichni mohli u svých počítadel cítit v suchu a v bezpečí .. *smich*

jentak*
hodnocení

2x

1). Při prvním zasunutí sluchátek: zasunout sluchátka do konektoru, kliknout pravým tlačítkem myši na ikoně reproduktoru na hlavním panelu W, otevřít směšovač hlasitosti, a nastavit si příslušným potenciometrem hlasitost do sluchátek. Zavřít okénko směšovače.

2). Při druhém zasunutí sluchátek, zkontrolovat stejným postupem, jestli nastavení sluchátek zůstalo stejné s předchozím použitím. Pokud ano, postupujete podle bodu tři. Pokud ne, neplatí bod tři a vždy musíte udělat bod jedna.

3). Při třetím a dalším už si jen vychutnávat správně nastavenou hlasitost.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Vy tam nemáte mixér (a tam "šavličku" pro sluchátka, kterou snížíte)? Vy tam nemáte ani základní ovládání hlasitosti (na spodní liště u hodin, kde si ji snížíte před použitím sluchátek)? Zkuste to. Zdravím!

P.S. Mixér = Ovládání hlasitosti

doplněno 17.04.18 18:30:

clayman - potom viz mixér a tam nastavit "šavličku" pro sluchátka (pokud ji mixér obsahuje, resp. není skrytá či nezobrazená).

doplněno 18.04.18 21:41:

junkers - patrně hledáte nějaké "udělátko", které by automaticky předpokládalo, jakou hlasitost do sluchátek si bude uživatel zrovna přát. No, ale když si jednou nastavíte ručně tu hlasitost pro sluchátka v mixéru, tak už to bude potom také automatické a vždy stejné (dokud to tam zase nezměníte). Jinak, tu značnou sílu hlasitosti slyšíte ještě dříve, než si sluchátka nasadíte - už v ruce to "drnčí", tak si to nedáte na uši, ale hlasitost si snížíte (tu hlavní na liště u hodin) a po nasazení sluchátek ji upravíte (pokud nechcete nastavovat pro sluchátka mixér). Opravdu nevidím problém.

Patrně jde o to, aby se to vždy udělalo samo při zapojení sluchátek, když zapomene snížit hlasitost.

jabraka*
hodnocení

0x

nejsou sluchátka jako sluchátka.Při stejném nastavení zesilovače se mohou podle konstrukce lišit až o +-6 dB.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]