Nejste přihlášen/a.
Na Win10. Je moc hezké, že po setmění mi můj ntb ztlumí modrou barvu, aby mi neunavoval oči, a aby se hezky spalo, ale když mám chrastítka v ntb naplno, abych mohl koukat na film, a pak si nasadím sluchátka a připojím, tak případné poškození sluchu už nikdo neřeší. Máte nějaké řešení? Pokud nevíte, tak prosím nereagujte!
Případné poškození sluchu už nikdo neřeší? A kdo by ho měl jako řešit? Evropská komise, nebo nějaký mezinárodní výbor pro prevenci a dohled před poškozením sluchu uživatelů? Návod na použití nože taky potřebujete?
Takže ano, řešení mám. Před nasazením sluchátek se zlehka zamyslet (ten potenciál tam je, když připouštíte poškození sluchu) a stáhnout hlasitost.
Myslel jsem automatiku, automatické zatlumení (na nějakou uživatelem danou hodnotu) po připojení sluchátek. @clayman- dík za doplnění. Když vymysleli "bejkárnu" s tlumením modré složky, tak tohle je podle mě důležitější, abychom se všichni mohli u svých počítadel cítit v suchu a v bezpečí ..
1). Při prvním zasunutí sluchátek: zasunout sluchátka do konektoru, kliknout pravým tlačítkem myši na ikoně reproduktoru na hlavním panelu W, otevřít směšovač hlasitosti, a nastavit si příslušným potenciometrem hlasitost do sluchátek. Zavřít okénko směšovače.
2). Při druhém zasunutí sluchátek, zkontrolovat stejným postupem, jestli nastavení sluchátek zůstalo stejné s předchozím použitím. Pokud ano, postupujete podle bodu tři. Pokud ne, neplatí bod tři a vždy musíte udělat bod jedna.
3). Při třetím a dalším už si jen vychutnávat správně nastavenou hlasitost.
Dobrý den, Vy tam nemáte mixér (a tam "šavličku" pro sluchátka, kterou snížíte)? Vy tam nemáte ani základní ovládání hlasitosti (na spodní liště u hodin, kde si ji snížíte před použitím sluchátek)? Zkuste to. Zdravím!
P.S. Mixér = Ovládání hlasitosti
clayman - potom viz mixér a tam nastavit "šavličku" pro sluchátka (pokud ji mixér obsahuje, resp. není skrytá či nezobrazená).
junkers - patrně hledáte nějaké "udělátko", které by automaticky předpokládalo, jakou hlasitost do sluchátek si bude uživatel zrovna přát. No, ale když si jednou nastavíte ručně tu hlasitost pro sluchátka v mixéru, tak už to bude potom také automatické a vždy stejné (dokud to tam zase nezměníte). Jinak, tu značnou sílu hlasitosti slyšíte ještě dříve, než si sluchátka nasadíte - už v ruce to "drnčí", tak si to nedáte na uši, ale hlasitost si snížíte (tu hlavní na liště u hodin) a po nasazení sluchátek ji upravíte (pokud nechcete nastavovat pro sluchátka mixér). Opravdu nevidím problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.