Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AIDA 64 - diagnostika ntb

Od: marek87* odpovědí: 17 změna:

Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto softem?
Předem díky...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Používám starší bezplatnou verzi → Aida 32. Podle mne je dobrá.

david*
hodnocení

0x

Palti nehorázné peníze na něco co umí konkurence zadarmo,proč?

Pokuď jse čistě o diagnostiku bez benchmarku tak dobrý je třeba Open Hardware Monitor nebo Speccy.

marek87*
hodnocení

Jde o to, že kupuji notebook z druhé ruky a byl mi tento program doporučen.
Ovšem už mi nikdo neřekl, jak a jaké testy mám provést abych zjistil zda je přístroj v pořádku či nikoliv.
Měl by být ještě 5měs. v záruce a to mě právě trochu děsí, že se ho i tak někdo zbavuje ještě v záruce.
Poradili byste mi prosím co a jak po programu vyžadovat a jaké bych měl očekávat výsledky?
Předem děkuji za ochotu všem.

iz*

Obávám se, že koupí neděláte dobře. I použitý notebook byste měl kupovat od prověřeného prodejce.

Nevíte-li, který program k otestování notebooku → jak budete interpretovat výsledky testů? Já bych poradila si pro notebook zajet s někým, kdo tomu rozumí více a nechala bych testy provést jeho.

david*

Tak na diagnostiku typu zda je notebook vybaven tím co tvrdí prodejce bohatě stačí Speccy.Na zběžnou představu o výkonu je dobrý

userbenchmark.com/...

U noťasu by byl vhodná otestovat disk třeba

slunecnice.cz/...

hodnocení

0x

Zkuste nahodit základní parametry NTB a můžeme ohodnotit výhodnost nákupu. Na DVD CHIP časopisu jsem každý druhý měsíc viděl nějaký tento "placený program" zdarma po registraci mailu. Mám odpadní mail a tyto plné verze bez potíží (i když bez aktualizací) používám.

Pozor na "záruku" - on totiž předmět koupený a reklamovaný může v případě uznání reklamace být proplacen zpět na účet kupujícího. Už pár článků o tomto problému bylo - kupující s prodejcem uzavírá smlouvu, která přeprodejem předmětu neplatí pro třetí osobu!

doplněno 15.04.18 16:29:

Nechtěl bych ho - tak jedině zdarma a hned prodat dál...

Procesor špatný, paměť malá, disk k ničemu, baterka "text na papíře to snese, realita je jiná" - Nedoporučuji!

Za tu cenu je o 2000,- dražší, než je jeho skutečná hodnota.

doplněno 15.04.18 16:44:

změna procesoru je podle desky a možností... nelze jen tak nastřelit, HDD je klasický - nejde o velikost, ale do NTB se dává jedině SSD disk ! jiný je topidlo a zdržuje!

ram se dá dokoupit, ale viděl jsem pár "recenzí", kdy byl problém rozjet NTB po vložení modulu... viz. CZC.CZ

marek87*
hodnocení

Notebook Lenovo B50-30 černý (Pentium N3540, 4GB, 500GB, 15.6", HD, DVD±R/RW, Intel HD, BT, FPR, CAM, Win10 )

Plně funkční, ještě 5 měsíců v záruce. Skvělý stav, nová baterie, výdrž 5h30. Po předchozí domluvě instalace kompletního programu Microsoft Office professional 2016 za příplatek 350kč.

Počítač je obnovený do továrního nastavení, připravený k použití, používán 1,5 roku pracovně.
cena - 3.500,-

marek87*
hodnocení

Aha, děkuji za odpověď.
Procesor mám doma kdyžtak I5, byla by možná výměna?
Disky mám také nějaké větší, ale na druhou stranu nepotřebuji extra rychlý a extra veliký disk.
S pamětí RAM bohužel asi už nic neudělám nebo je také možnost rozšíření?

Ještě takovou poznámečku - pracovní NTB - no já pracuju na PC 10-14 hodin denně. Nevím, jestli zrovna "pracovní" znamená dobrý kup.

Hledejte spíše repasované NTB - doporučím verze PROBOOK HP.

marek87*
hodnocení

HP ProBook 4720s mi právě odešel.
Kupovaný z inzercce za 4 tis. a vydržel 4 měs.
Odešla deska a nedaří se mi sehnat novou, minimálně v ČR.
Našel jsem na Aliexpressu, ale toho se trochu bojím.
Dokázal byste někdo tuto desku najít v ČR?

hmm, to je smůla - kupovat desku se nevyplatí - zvláště ebay a podobné... jsou to opět díly použité a bez záruky.

Rozprodejte na ND nebo si kupte ten komplet co je na sbazaru za 4000,-. U starších NTB jsem také často řešil koupí druhého a časem "repasoval".

Za jakým účelem má NTB být? Je NTB nutný? někdy je lepší stolní PC.

hodnocení

0x

Ano, mám zkušenosti, a to docela dobré. Mám plnou verzi zdarma, nebudu říkat, jak.

Co se samotného NTB týká nevidím to tak černě jako jmlc. Za ty peníze to není nejhorší koupě. Otázkou je, jaký bude účel použití, podle toho je třeba hodnotit. Pro běžné domácí použití naprosto vyhovující. NTB v konfiguraci, o které mluví jmlc, by taky nebyl za 3,5 tisíce. A že se do NTB dává jedině SSD? Nevidím jediný důvod. Ano, SSD je rychlejší, ale také o 200% dražší, než HDD!

JJ, už jsem také zmiňoval, že je nutné vědět, co s tím NTB chci dělat. V NTB, které jsem doma měl nebo v rodině repasoval, jsem většinou dával SSD právě kvůli celkovým parametrům a programům, které na tom jely. Na brouzdání po netu doma v kuchyni pro babičku stačí i NTB za flašku slivovice...

Dovolím si tě pochválit za reakci. V poslední době jsem zvyklý na reakce na kritiku spíše útočné, takže jsi světlá výjimka*palec2*

A jen tak mezi námi: Teď jsem na chatě, používám NTB Toshiba Satelite A300, CPU dvoujádro Pentium T4200, 4GB RAM DDR2, HDD 500GB, proti tomu Lenovu prostě šrot. Ale s W10 Home mi velmi slušně rychle nabíhá a velmi slušně rychle chodí. Pochopitelně nemám přehnané nároky.

wipuwyb
hodnocení

0x

jmlc

Bavíme se zde o NB ještě v záruce s novou baterií za 3500Kč. Chtít tam za tyhle prachy použitelný SSD disk...?

Jinak mám doma jako jeden z počítačů i Lenovo B50 se stejným procesorem Pentium N3540.Používá ho většinou manželka. Není to žádný trhač, ale procesor je podobně výkonný, jako nejvýkonější procesory core2duo a to při maximálním TDP 7,5W.

Po instalaci mého starého SSD Samsung 840EVO a vložení 1TB disku do rámečku místo DVD, je výkon tohoto NB na internet a další méně náročné aplikace zcela dostatečný. Jasně, že můj hlavní stolní pc je úplně někde jinde, ale tam mě i zdroj stál více, než je cena tohoto NB.

doplněno 15.04.18 22:12:

Stolní pc neřeším, je jasné, že za stejné peníze člověk dostane lepší výkon. Ale tazatel chtěl NB.

Jinak core2quad 8400 má tak o 50% větší výkon, než Pentium N3540. To zase není o tolik. Mít ho v NB, tak si na tom mohu smažit vajíčka. *smich*

Jasně, že dle zákonů musím vadné plnění uplatnit u prodávajícího. Jenže 99% "reklamací"přijme původní prodávající i od dalšího majitele a nedělá problém. A i kdyby ne, tak je tu stále možnost "reklamace"u mého prodejce. Tam bych problém nehledal.

Máme zajímavou debatu mezi sebou, ale netušíme, co s tím tazatel chce dělat.

Za ty peníze mám pro syna PC stolní nesrovnatelně lepší - core2quad 8400, DDR2 8GB, SSD120GB+HDD320... no prostě byť skoro 10 let starý, nebyl problém vyměnit nějaký ND pro upgr. nebo při vadě sehnat na ebay za pár kaček...

Samozřejmě, za ty peníze je třeba jen samotný SSD 500GB (a to ne valné kvality...). Lenovo není špatná značka, ale opět zdůrazním jednu maličkost:

ZÁRUKA NEEXISTUJE - ZÁRUKU MÁ KUPUJÍCÍ U PRODEJCE, BAZAROVÉ ZBOŽÍ JE BEZ ZÁRUKY. Jooo, zákony možná něco drmolí.. ale zkuste z bazoše koupit NTB a po dvou měsících požadovat opravu nebo peníze zpět...

A tady je ten problém - za ty peníze bych do daných parametrů prostě nešel.

Zvláště ta hláška "pracovní NTB" u mne evokuje stejné pocity, jako už bylo napsáno tuším v tom druhém dotazu - tj. NTB je před K.O. stavem a někdo ho ohřál v troubě na provizorní opravu - teď pojede 2 týdny a opět K.O. - to už tazatel má jednu zkušenost, že?

iz*

@Jmlc, je potřeba rozlišit, od koho kupujete. Pokud na Bazoši.cz, jde nejčastěji o nákup od jednovce (FO), která není povinna poskytovat žádnou záruku (stejně jako byste záruku nemusel poskytovat Vy). Při koupi zboží z bazaru ale prodejce záruku poskytuje → většinou 6 měsíců, setkala jsem se i s jedním rokem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]