Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC zdroje pasivní,aktivní

Od: planetka* odpovědí: 5 změna:

Co to znamená u PC zdroje pasivní nebo aktivní rozvaděč napětí pro kompenzaci.Dík za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rqte
hodnocení

1x

Psal to nějakej tatar, ale jedná se o kompenzaci průběhu odebíraného proudu, obdoba kompenzace účinníku u motorů ve fabrikách. Pasivní kompenzace používá jen pasivní součástky, tedy rezistory, indukcnosti, kondenzátory, aktivní používá aktivní součastky tj. polovodiče.

planetka*
hodnocení

Špatně jsem to napsal.Chci koupit zdroj do PC a prodávají se Zdroje s pasivním PFC a Zdroje s aktivním PFC.Tak který mám koupit nebo to je jedno.Stači mi napsat zde kup pasivní nebo raději aktivní zdroj.Umím sestavit PC z komponentu,vyměnit žárovku a nahodit pojistky a konec.Všichni jsme na něco Tataři

rqte

Omlouvám se, reagoval jsem v domnění, že je to opsaná nabídka nějakého prodejce a je to tam takto napsané. Lepší výsledky by měla mít aktivní kompenzace.

praivo*

PFC = Power Factor Correction = kompenzace účiníku: cs.wikipedia.org/...

Aktivní je lepší a zdroj s ní bych koupil - i proto, že pokud výrobce nešetřil na PFC, tak je slušná šance, že i zbytek zdroje je vyroben lépe. Z pohledu sítě ale s jedním zdrojem mezi aktivní a pasivní kompenzací velký rozdíl nebude.

planetka*
hodnocení

Dík moc všem za rady a dobrou noc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]