Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, mám Sony VAIO a chtěla bych udělat obnovu systému. Našla jsem to v příručce (viz fotka), ale zajímá mě, to to prostě spustím a udělá se to nebo musím dělat nějaké zálohy systémových dat nebo podobně? Nejde mi o data jako třeba obrázky dám si je na ext. HDD a programy tady skoro žádné nemám (takže mi nevadí když počítač bude čistý jak jsem ho otevřela a zapla z krabice).. Jak by to probíhalo.. jek tomu potřěba nějaká záloha nebo to prostě spustím a obnoví se to samo..? Děkuji
1. Zapněte počítač.
2. Jakmile počítač zobrazí logo VAIO, stiskněte klávesu F10. Po zobrazení dialogového okna Edit Boot Options (Upravit možnosti spuštění) stiskněte klávesu Enter.
3. Zvolte možnost Restore C: Drive (Obnovení jednotky C nebo Restore CompleteSystem (Obnovení celého systému) a klepněte na možnost Start.
4. Přečtěte si informace o softwaru a funkcích pro řešení potíží. Pokud jste je již všechny vyzkoušeli, zvolte možnost Skip (Vynechat) a klepněte na možnost Další.
5. Podrobně si přečtěte případně zobrazená upozornění, zaškrtněte políčko I understand (Rozumím) a klepněte na možnost Start.
6. Postupujte podle pokynů na obrazovce.
Dobře, nešlo by to udělat i přes tenhle návod? Jo a ještě objevil se mi teď v počítači disk F: Recovery to je zálohování? -má asi 20Gb..co s tím mám to nechat nebo to mohu smazat? Nevím co je to..
doplněno 05.02.13 15:52: jeste bych se chtěla zeptat, zda musím mít disk rozdělený na oddíly...
1) Pokud k tomu mate nejaky navod, tak postupujte podle neho. Ja jen vygooglil navod na recovery Sony Vaio, kde se pise .. viz prvni prispevek.
2) Recovery znamena obnoveni, takze nechat, jinak by vam ten navod na obnovu byl na dve veci .-) Z tohoto oddilu se bude instalovat onen novy operacni system...
3) Disk rozdeleny na vicero oddilu nemusite mit, ale doporucuji to. Oddelite si tak operacni system a sva data, takze v budoucnu uz nemusite prave resit co si kam odzalohovat.
Jeste k tomu zalohovani. Rikala jste, ze by Vam bylo jedno, kdyby byl notebook jako pri rozbaleni z krabice ... to nevim, zda bude. Pokud to bylo koupeno z nejakeho obchodu, kde predinstalovali aplikace (napr. Office, Antivir, ...) tak o toto prijdete, protoze jestli se nemylim, v recovery je pouze operacni system. Potom taktez prijdete o vsechna ta nastaveni a programy, ktere jste si za tu dobu nainstalovala. Takze si pro jistotu nainstalujte Product Key Explorer -> stahuj.centrum.cz/... ktery Vam vytahne vsechna seriova cisla vasich programu, abyste je posleze mohla opet nainstalovat a hlavne zaregistrovat. Dale bych asi prosel slozku c:program files zda nenarazite na nejaky program, ktery sice nepouzivate casto, ale je dulezity ... nejake ucetnictvi, programy do skoly, prace ... netusim, ale nezda se mi, ze byste nic nepostradala. Ani zalozky v internetovem prohlizeci? Emailove adresy vc emailu z klienta ... (pokud mate)?
No ani nevím proč se ta složka udělala, ještě jsem na nic neklikala ani nic podobného, no já tam žádné placené věci nemám, používám vše, co je zdarma (antivir, openoffice) počítač mám z elektra a nic na něm nebylo.., akorát na tu již byli bějaké aplikace od sony (VAIO GATE, CyberLink Power DVD..) , které si myslím, že když to přeinstaluji přes to tlačítko assist, tak se naistalují rovněž s Windowsy... nepostrádala bych opravdu vcelku nic, záložky mi nechybí, emailový klient nepoužívám, já mám ten počítač krátce a protože mi přijde, že s ním není něco v pořádku, chtěla jsem tu obnovu udělat..
Tak v tom pripade smele do toho. To neni slozka, ale diskovy oddil (angl. partition) a je tam od vyroby. Je na nem prave "zabaleny" operacni system, ktery vy rozbalite na svuj diskovy oddil C: a pokud to bude umoznovat onen obnovovaci program, doporucil bych vytvoreni si i diskoveho oddilu D: na data (jak jsem psal výše) Tak budete mit jakoby tri oddelene disky , idkyz se fyzicky jedna jen o jeden. Pokud by Vam ovsem chybelo misto na disku, toho oddilu F se da zbavit, ale pak vrele doporucuji pred odstranenim vytvorit si zachrana media (Recovery media) CD , DVD pomoci kterych budete v budoucnu obnovovat. Tohle ma vyhodu v tom, ze si muzete vytvorit ono CD/DVD az ve chvili, kdy si nastavite vsechny mozne programy, nastaveni, profil uzivatele... Takze v pripade obnovy se timto uz nemuiste zabyvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.