Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Zakoupil jsem DVB-T2 STB s možností nahrávání na USB. Některé TV pořady si přes Video ReDo stříhám, ale STB zplodí jen šílený formát TSV. Toto tento program nevezme a Format Factory převede jen do AVI s výraznou degradací obrazu (z HD).Ostatní zvolené formáty FF vyhodí error. Nemáte prosím tip na program, který dokáže TSV převést, např. do MKV? Popřípadě nevíte o nějakém STB DVB-t2 do 1tis. kč, který nahrává v přijatelném formátu? Díky
Reakce spokojeného uživatele z nejmenovaného fóra:
"Tak se mě to povedlo otevřít a převéset do *.mpg ve "Video ReDo TV suite", kde jde i provést i ořez a s přehráním na PC není problém.Všem moc děkuji za rady a přeji hezký den..."
Bez záruky.
@bmbx: Prosím, můžeš upřesnit, co rozumíš pod pojmem "digitální formát"? Mám za to, že každé nahrávací zařízení nahrává programy v určitém formátu, který je součástí SW zařízení, v tomto případě STB. A ten STB nahrává ve formátu .tsv. Bohužel to není nejvhodnější formát pro nahrávání videa a jsou s ním problémy při přehrávání.
@bmbx: Nic ve zlém, ale rozumíš tomu velice zjednodušeně a hlavně asi špatně. Vysvětlovat to tu nebudu, protože ani já do toho nevidím úplně podrobně, ale jak už jsem uvedl "každé nahrávací zařízení nahrává programy v určitém formátu, který je součástí SW zařízení". A protože každý výrobce si chrání své know-how, prakticky žádný nepoužívá pro nahrávání jednoduchý formát .mpg (.mpeg), ale dost často vlastní formát, který pak přehrají jen jeho přístroje nebo je nutné je s větším či menším úspěchem konvertovat do běžných formátů.
Pokud vím tak např. standard vysílání je prováděno v MPG, settopbox jej zaznamená tak jak jej příjme a koncovka bývá různá - toť vše.
Zatím jsem neměl settobbox, co by měl svůj vlastní formát, vždy to bylo v MPG. O TV s rekordérem je známo, že nahrávku kódují a lze jí pak přehrát jen na tom samém přístroji, nikde jinde. Pro NTB mám 2 USB TV tunery a jeden expresscard, všechny zaznamenávají to co přijmou, u jednoho mohu nastavit libovolný formát a pak dochází ke konverzi, což je krásně vidět na větším vytížení procesoru. Pokud jsem měl problém s koncovkou, tak jsem to jednoduše přjmenoval.
Proč by settopbox měl provádět další konverzi - čemu a komu by to prospělo?
HDD, USB flash, SD... dle potřeby. A ještě jsem si vzpoměl na jeden STB s dvěma tunery ( moc jej teď nepoužívám) ten má zabudovaný HDD a používá jiné formátování a Win jej bez ovladače nepřečtou. S ovaldačem se mi objeví obsah disku a nahraná videa jsou zase v MPG.
redroker:
.TS je taky jen jiná přípona, jinak je to zase MPG...
redroker:
zkus něco nahrát na FAT32, nebo zkus přejmenovat koncovku, nebo zkus obojí najednou a uvidíš
Jak se tu psalo, TSV je zřejmě jen nějaký poblblý kontejner. Uvnitř je (dle ffmpeg) video hevc (H265?), audio aac_latm (?) a titulky dvb_teletext ( ). V PC mi to normálně přehraje ffplay, v přehrávači xine se mrská obraz.
Příkazem "ffmpeg -i ukazka.TSV -acodec copy -vcodec copy ukazka.mkv" se vytvoří film ukazka.mkv bez překonvertování (je to hned hotové), ten vnitřek se jen hodí do kontejneru mkv, hlásí to sice hodně nějakých chybných rámců, ale ve výsledku nepořádek nevidím. Možná by to pak už zblajzly ty ostatní programy.
TSV je jen kontejner, pravděpodobně (ne?)upravený TS. MKV je také jen kontejner a obsahovat toho může požehnaně... otázka je, co je uvnitř toho kontejneru. Nějak nevěřím tomu, že by to bylo něco jiného než H.262 (MPEG-2 L2) nebo spíše H.264 (MPEG-4 AVC), když je to z dig. vysílání a to by neměl být problém převést (zkopírovat stream) do čehokoliv jiného. Jako vždy doporučím ffmpeg, který umí převést téměř cokoliv (nebo různé frontendy, které už toho ale neumí tolik - např. WinFF, Handbrake, FFmpegYAG, Avanti apod.). A předpokládám, že to jako vždy bude každý ignorovat a fňukat, že neexistuje program s jedním tlačítkem, který by dokázal cokoliv...
Nebyl by nějaký malý ukázkový soubor k vyzkoušení?
Jak jsem napsal, zkusil jsem nejdříve otevřít VTS soubor přímo ve VideoReDo,ale vypíše chybu, že se nepodařilo oteřít soubor. Pokud to vložím do Format Factory a chci do MKV, tak při spuštění převodu Error.Změnil jsem příponu v programu Změna přípon na TS, ale stejný. Ukázka níže.Za pomoc předem děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.