Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zajistit češtinu ve Windows?

Od: misa503® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den.

Když dám W+R, cmd a pak různé příkazy : např. ipconfig/all nebo systeminfo a podobně.

Tak bych potřeboval, aby bylo vše česky, protože neumím jazyky. Jde to nějak nastavit na češtinu?

Mám WIN10, Firefox Mozila

Děkuji za případné nápady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Systémové příkazy, na které se ptáte, a vše kolem nich nejdou nastavit v češtině, jsou vždy v angličtině.

doplněno 12.04.18 11:25:

@misa503: Něco mi uniká. PC v češtině a OS ne? V základu je PC (BIOS) obvykle v angličtině a komunikační jazyk PC je takový, v jaké jazykové verzi byl OS instalován. Takže pokud máš jinou verzi OS, než českou, dle mé jednoduché úvahy nemůžeš mít PC v češtině.

Jak to tedy je s těmi jazyky tvého PC?

hodnocení

Nešlo mi o příkazy, ale o OS.

OS již nyní změnit sám nemůžu, to až příště až mi bude ten co vše nastavoval v PC znovu dělat.

V podstatě OS v češtině nepotřebuji, to jsem se jen zeptal - protože jsem viděl u kamaráda OS česky, kdyby to šlo nějak jednoduše. PC mám jinak v češtině.

hodnocení

Tak tedy je to tak.

Když dám W+R, cmd, ipconfig/all

tak se mi ukáže tabulka - různé informace. A ta tabulka není v češtině - hlavně ten levý sloupec. Viděl jsem u kamarádu takovou tabulku v češtině, tak jsem si myslel, že by to nějak snadno třeba šlo, abych to měl také česky. Jenomže jsem se zde dověděl , že to není nyní jen tak. Že se to nastavuje při instalaci operačního systému. To mi dělala firma, když jsem si koupil počítač. Tenkrát mě to ani nenapadlo, říci, že chci OS v češtině. Jinak mám celý počítač v základu v češtině. A vyjimečně si některé části zkopíruji do překladače-různé články mimo češtinu.

Až někdy se bude měnit OS, tak požádám změnu na češtinu.

Nevím zda se vlastně jedná o OS, když mám celý počítač v češtině, ale tu tabulku prostě v češtině nemám a vím, že to jde mít v češtině, tak se pak na to zeptám té firmy, až mi bude s PC něco dělat.

Děkuji za různé rady.

iz*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

iz*
hodnocení

1x

Tyto příkazy jsou už od DOSu v angličtině. Pokud chcete něco nastavovat pomocí systémových příkazů, je potřeba se je naučit. A bylo by dobré také vědět, co který příkaz způsobí (abyste se pak nedivil, kydyby už systém nenaskočil).

hodnocení

To je pravda, mám základní příkazy napsané-co dělají.

hodnocení

0x
Instalaci OS CZ
doplněno 10.04.18 13:24: Aha... To jsem fakt blbě pochopil dotaz.
doplněno 10.04.18 15:25:

jak psal @satam - příkazy typu ipconfig jsou prostě příkazy systémové. Nelze přeložit a napsat česky.

Já si myslel, že máte celý OS v AJ a chcete českou verzi - to se nastavuje při instalaci OS podle licencí.

hodnocení

Jak mám nainstalovat OS v češtině?

iz*

Dobrý den, Míšo,

OS je operační systém, ve Vašem případě to jsou Windows 10. Vy je nemáte v češtině? Otázce jsem rozuměla tak, že byste chtěl do češtiny převést jenom systémové příkazy.

praivo2
hodnocení

0x

To je ale k překladu do angličtiny...leda by si podle toho udělal své udělátko

praivo2

Mělo by to fungovat i naopak.

Asi budu za šťouru, ale čím víc si to čtu tím více vidím, že to umí pouze do angličtiny a pak vrátit zpět (restore). Každopádně je to dobrá věc.

praivo2

Máš pravdu, moje chyba *zed* Ale jsou to jenom 2 .bat, takže by mělo stačit v nich nahradit angličtinu češtinou a naopak.

hodnocení

Tak jsem koukal na : https://wandersick.blogspot.c...non-english-command-line.html

A je to pro mne tak složité, že nebudu nic dělat, abych nic nezkazil. Vůbec nerozumím co bych měl z toho všeho co se tam píše dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]