Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Když dám W+R, cmd a pak různé příkazy : např. ipconfig/all nebo systeminfo a podobně.
Tak bych potřeboval, aby bylo vše česky, protože neumím jazyky. Jde to nějak nastavit na češtinu?
Mám WIN10, Firefox Mozila
Děkuji za případné nápady.
Systémové příkazy, na které se ptáte, a vše kolem nich nejdou nastavit v češtině, jsou vždy v angličtině.
@misa503: Něco mi uniká. PC v češtině a OS ne? V základu je PC (BIOS) obvykle v angličtině a komunikační jazyk PC je takový, v jaké jazykové verzi byl OS instalován. Takže pokud máš jinou verzi OS, než českou, dle mé jednoduché úvahy nemůžeš mít PC v češtině.
Jak to tedy je s těmi jazyky tvého PC?
Nešlo mi o příkazy, ale o OS.
OS již nyní změnit sám nemůžu, to až příště až mi bude ten co vše nastavoval v PC znovu dělat.
V podstatě OS v češtině nepotřebuji, to jsem se jen zeptal - protože jsem viděl u kamaráda OS česky, kdyby to šlo nějak jednoduše. PC mám jinak v češtině.
Tak tedy je to tak.
Když dám W+R, cmd, ipconfig/all
tak se mi ukáže tabulka - různé informace. A ta tabulka není v češtině - hlavně ten levý sloupec. Viděl jsem u kamarádu takovou tabulku v češtině, tak jsem si myslel, že by to nějak snadno třeba šlo, abych to měl také česky. Jenomže jsem se zde dověděl , že to není nyní jen tak. Že se to nastavuje při instalaci operačního systému. To mi dělala firma, když jsem si koupil počítač. Tenkrát mě to ani nenapadlo, říci, že chci OS v češtině. Jinak mám celý počítač v základu v češtině. A vyjimečně si některé části zkopíruji do překladače-různé články mimo češtinu.
Až někdy se bude měnit OS, tak požádám změnu na češtinu.
Nevím zda se vlastně jedná o OS, když mám celý počítač v češtině, ale tu tabulku prostě v češtině nemám a vím, že to jde mít v češtině, tak se pak na to zeptám té firmy, až mi bude s PC něco dělat.
Děkuji za různé rady.
jak psal @satam - příkazy typu ipconfig jsou prostě příkazy systémové. Nelze přeložit a napsat česky.
Já si myslel, že máte celý OS v AJ a chcete českou verzi - to se nastavuje při instalaci OS podle licencí.
Asi budu za šťouru, ale čím víc si to čtu tím více vidím, že to umí pouze do angličtiny a pak vrátit zpět (restore). Každopádně je to dobrá věc.
Máš pravdu, moje chyba Ale jsou to jenom 2 .bat, takže by mělo stačit v nich nahradit angličtinu češtinou a naopak.
Tak jsem koukal na : https://wandersick.blogspot.c...non-english-command-line.html
A je to pro mne tak složité, že nebudu nic dělat, abych nic nezkazil. Vůbec nerozumím co bych měl z toho všeho co se tam píše dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.