Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malware v OpenOffice

Od: petr34 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem si stáhnout a nainstalovat OpenOffice, ale z důvodu opatrnosti jsem se nejdříve snažil o tomto software najít nějaké informace. A narazil jsem na diskuzi v níž někdo řešil, že si software stáhnul a zjistil, že se v něm nachází malware. Nevím, co je na tom pravdy, tak bych chtěl poprosit o vaše zkušenosti. Nevím, zda jsou zmíněné informace pravdivé, na druhou stranu je ten software zdarma, což mi přijde trochu zvláštní - aby někdo něco takového vyvíjel, platil za doménu, hosting a přitom z toho nic neměl. Předem děkuji za Vaše zkušenosti.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Používám na několika PC Libre Office (jakýsi nástupce Open Office) a nikdy jsem s ním problémy neměl ani jsem nic o malwaru v Libre Office nikde nenašel.

iz*
hodnocení

4x

Nevím o tom, že by v OpenOffice byl malware ► snad jen, kdybyste instaloval odjinud než od výrobce. Ale chcete-li mít jistotu, zkuste (mám s ní dobré zkušenosti) LibreOffice.

korzar
hodnocení

3x

Ahoj.

Tiež sa pripájam k tomu že malware by sa tam mohol nachádzať len ak nebol balík stiahnutý z oficiálnej stránky Open Office, alebo to bol falošný poplach.

Ale aj tak, ak petr34 chce používať takýto softvér, doporučoval by som použiť radšej mladšieho brata ktorý vznikol z Open Office, a to Libre Office. Balík Libre Office robia tí istí vývojári ako robili Open Office, ale mali nedorozumenia s vedením projektu, osamostatnili sa a začali vyvíjať rovnocenný balík s názvom Libre Office. Open Office potom mal chvíľu nejaké výpadky vo vývoji a naopak Libre Office je vyvíjaný stále a je plne funkčný, na 99% kompatibilný s Microsoft Office. Je s podporou českého jazyka a častými aktualizáciami. Je možnosť inštalovať ho v PC, alebo použiť prenosnú verziu napr. pre použitie na USB kľúči a mať ho tak stále so sebou.

Používam ho už niekoľko rokov a je naozaj pre nekomerčné použitie komplet zdarma.

Pozri stiahnutie v CZ jazyku napr. tu: cs.libreoffice.org/...

korzar

Alebo novšia verzia tu:

cs.libreoffice.org/...

Pozn.: zvlášť sa inštaluje samotný balík v CZ a potom k nemu je možné doinštalovať "Help"v CZ jazyku.

hodnocení

0x

ANO, lze stáhnout všelijakou havěť, ale jen mimo oficiální stránky, více tady...Pozor na sponzorované odkazy...

I would like to confirm for fellow users (and anyone concerned) that the sponsored links on Google results pages lead to unofficial installers that package OO with a large amount of dubious software. Sponsored links include "Apache OpenOffice Free - Full Version. No Trials"(openoffice.free-download-now_dotcom), "Apache OpenOffice Free - Safe & Easy Install"(openoffice.soft-now_dotcom), and "Open Office 2014 Download"(open-office.free-office_dotorg). DONT TOUCH THESE! The wary should be alerted by the language and the URL structure, but we can all make mistakes.

překlad "stroje"

Chtěl bych potvrdit pro ostatní uživatele (a pro všechny zúčastněné), že sponzorované odkazy na stránkách s výsledky Google vedou k neoficiálním instalatérům, kteří balí OO s velkým množstvím pochybného softwaru. Sponzorované odkazy obsahují "Apache OpenOffice Free - plná verze."(Openoffice.free-download-now_dotcom), "Apache OpenOffice zdarma - bezpečná a snadná instalace"(openoffice.soft-now_dotcom) a "Open Office 2014 Download"open-office.free-office_dotorg). NEDOTÝKEJTE TĚCHTO! Varování by mělo být varováno jazykem a strukturou adres URL, ale všichni můžeme dělat chyby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]