Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Restartoval jsem kvůli změně DNS počítač WIN 10, Firefox Mozila.
Po restartu jsem koukal jak blázen. Změnila se mi plocha - některé ikonky se ztratily, barva plochy se změnila, motiv plochy se změnil. Číslice na dolní liště se o hodně zmenšili, některé ikonky dole na liště na ploše se ztratily. Můj poštovní klient TB se ztratil a poštovní klient MailClient také. Vyskakovací okna - různé informace na ploše vpravo dole - se zmenšila a ztratila se z nich i čeština, vše pouze anglicky, což neumí. V dokumentech , v obrázcích a ve stažených souberech se mi vše smazalo. Nešlo se mi přihlásit na TH a ani na MailClient... atd.
Minulý týden jsem několikrát restartoval a nic se nedělo, až dnes ty šílené změny.
Po složitých hledáních jsem našel obnovit a niní mi jde vše jak dřív.
A ptám se, proč se tak stalo a při dalším restartu mám očekávat totéž?
Děkuji za případné vysvětlení.
2x
Bych si spíš tipnul na aktualizace W10 - na verzi 1709. Už jste ji měl nebo ne?
doplněno 10.04.18 13:20: W10 můžete mít bez aktualizace, pokud PC nepripojite k internetu. Jiná varianta není
doplněno 10.04.18 13:22: Problémy se staršími PC ta aktualizace udělá... Přehraje ovladače, změní nastavení priority programů...
DNS bylo před aktualizací několikrát měněno a po restartu se nic nedělo.
Přikláním se k aktualizaci W10 - na verzi 1709.
Nevím jakou mám nyní aktualizaci WIN 10 - jdu to zjišťovat.
Co mám dělat, když tuto aktualizaci nechci?
Lze to vůbec " nechtít "? Možná se nainstaluje sama nebo ten počítač nebude časem vůbec fungovat, když nebude WIN 10 nově aktualizován.
Nyní mám velké obavy co s tím dělat, abych měl vše tak jak nyní mám.
Kdyby se udělala běžná aktualizace a nic se mi viditelně nezměnilo, tak by mi to nevadilo.
Jak je možné , že se mi při aktualizaci ztratí dokumenty, obrázky...atd. - jak jsem psal.
0x
Myslím, že to způsobila právě ta změna DNS. Obnovením ses vrátil do původního stavu, tedy před onu změnu. Restart sám s PC nic neudělá, ovšem pokud se znovu změní DNS, můžeš počítat s podobnou situací, protože změna DNS způsobí změnu nastavení PC.
doplněno 10.04.18 12:33:
Aktualizace 1709 je sice svým způsobem mrcha, ale již na několika PC mi proběhla naprosto bez problémů a následků byť jen vzdáleně podobných tomu, co popisuje tazatel. Spíše po ní nejde zvuk nebo dojde ke zkreslení grafického podání (změna rozlišení), o zmizení ikon, změně jazyka a ztrátě aplikací jsem zatím neslyšel.
doplněno 10.04.18 12:36:
Ve W10 nejdou vypnout samotné aktualizace, ale musíš vypnout celou službu Windows Update. Pak se ti nebudou aktualizovat žádné aktualizace, které probíhají přes tuto službu. Jednoduchý a spolehlivý návod na vypnutí najdeš zde.
Prosím neptej už se tímto tvým obvyklým stylem. Pokud jsem napsal blbost, napiš to na rovinu, ale zároveň vysvětli proč je to blbost a poraď správně. Tenhle tvůj "výkřik do tmy" je k ničemu a tazateli vůbec nepomůže. Měl bys především radit a když někdo poradí nesprávně, neptat se ironicky přiblble, proč tak dotyčný odpověděl.
0x
Tak dej W + R, "winver" (bez uvozovek) a vyjede ti rovnou verze v použitelném stavu.
Ta verze WIN 10.0.16299 o ničem použitelném nevypovídá.
doplněno 10.04.18 15:32:
Podle obrázku nejspíš opravdu máš 1709
doplněno 10.04.18 17:40:
@jaromir 83: "doporučuji downgrade na bezproblémové win vista sp2 64bit".
Já se směju, až se za břicho popadám![]()
![]()
Win Vista v jakékoli podobě nikdy více! Měl jsem ...
Tak jsem dal W+R, winver a mám tejný obrázek Windows, stejnou verzi 1709
Zatím PC funguje jako dřív.
Tak uvidím.
"doporučuji downgrade na bezproblémové win vista sp2 64bit" ------ to nevím jak udělat a nerozumím tomu co se v té větě píše. Jsem jen trochu pokročilejší uživatel.
Kdyby ta nynější verze WIN 10 fungovala jako nyní, tak nemusím nic měnit, celkem se mi i líbí.
0x
doporučuji downgrade na bezproblémové win vista sp2 64bit, já to tak po půl roce boje s win10 udělal a naprostá spokojenost
@izvez Tak to mají asi štěstí, protože já zase hromadu těch, kteří je měli. Pochopil bych, kdyby doporučil Win7, ale Visty? Nemluvě o tom, že se jedná o starý, již nepodporovaný systém, který může být bezpečnostní hrozbou pro uživatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.