Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadná deska? - Čím nahradit

Od: radoss® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit ohledně počítače. Při spuštění počítač hučí,ale monitor nereaguje. U myši ani klávesnice nefunguje podsvícení.

Hádám, že kdyby to bylo vadnou grafickou kartou, tak by alespon fungovalo to podsviceni pro mys a klavesnici. Takze jsem dosel k závěru, že odešla základní deska. Potřeboval bych najit nějakou, která by byla kompatabilní se střevama co má. Základní deska je typ AMD 760G-P43 (FX).

Grafická karta : Ati Radeon HD 4870

Procesor : Amd FX 4100

Paměť : 4G 2Rx8 DDR3 1333U

Popřípadě bych byl rád za Váš názor čím by to mohlo být. Zdroj zkoušel měnit a ničemu to nepomohlo. Žádnou náhradní grafickou kartu se kterou by to mohl zkusit nemá.

Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

1x
99% deska. Vypadá to na návštěvu PC odborníka, co s deskou. Pokud jde sehnat ještě tu co tam máš, dál bych jí tam. Jen dodám, že před asi dvěma roky vyšel blábol/zákon o nepřidávání olova do cínu na tištěné spoje. To olovo to celé drží z tepelného hlediska pohromadě, takže co nejlépe chladit..

hodnocení

1x

AMD jsou topidla, grafika o ničem, ramky DDR3 - ze své zkušenosti bych to nepřiživoval.

Jestli nemáte moc peněz, tyto kousky rozprodejte na bazoši a aukru a kupte nový PC - resp. poskládejte.

Nedávno bylo na CZC v akci G4560/ patice 1151, desku si koupíte akční s DDR4, taky jsem pár (i herních) viděl... jak odhaduji, prodáte zbytky za 2000,- se štěstím, a za 6-7000,- máte super základ do dalších let.

Kupovat na tyto parametry desku za 2000,- mi přijde neekonomické.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]