Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aliexpres objednavka

Od: vojta* odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer, dnes jsem provedl svůj první nákup na Aliexpresu.To na co řeším je docela složité na pochopení pokud u toho člověk není.
Takže zboží jsem dal do košíku a přešel k vyřízení objednávky. Jako první krok to chtělo jmeno mail(zadal jsem Gmail) bydliště atd. To jsem vyplnil ale z nějakého důvodu mě to nechtělo pustit ke kroku kde se zadavolo číslo platební karty. Řekl jsem si OK asi si musim vytvořit účet tak jsem klik na "Join free".
A jako mail jse zadal ten co jsem vyplňoval před ťím a vyhodilo me to že mail už někdo používá. Tak jsem řekl OK zadam svůj druhy mail(od Seznamu), s tim už to šlo normalně jsem zaplatil, na mail(od Seznamu) mi příšlo potvrzení, čislo zásilky a spousta dalšího. A zde se dostávám k problému potom mi jsem na telefonu viděl že mě na Gmail od Aliexpresu přišel mail(screen níže) a tak me začalo vrtat hlavou jestli se ta objednávka neudělala 2x. Z účtu se mi strhly penize jen 1×, zatím. Potom ale nevím proč mi posilali zpravu i na Gmail. Jenom ještě upřesním že to potvrzení mi na seznam přislo někdy 18:40 v podstate hned jak jsem tu objednavku potvrdil. A na ten Gmail to poslali už v 18:30 což tak odpovida tomu kdy jsem to s tim gmailem zkoušel objednat. Kdyby se mi tohle stalo tady na CZ eshopu tak jim napišu, tomu Aliexpresu jsem chtěl napsat taky ale ta "Support" sekce v tom jsem se nevyznal, anglicky sice umim docela dobře ale tohle je složitý pochopit i v češtině. Ješťě upřesním že se jedna o balik za 18€ a kdyby mi to poslali 2x tak bych zacaloval slušný clo a poplatky. Takže se ptam jestli si myslite že se to objednalo 1x nebo 2x.
Omlouvam se za horu textu ale chtel jsem aby se to dalo trochu pochopit.
Díky za případné odpovedi

Aliexpres objednavka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestliže jste si udělal účet, musíte mít možnost rozkliknout svou stránku. Bude tam jméno, které jste udal při přihlášení. Tam kliknete na tlačítko "my orders" a otevře se vám v detailu všechno, co jste včera provedl. Určitě tam bude ta jedna zaplacená položka s poznámkou, že dodavatel buďto zboží už odeslal, což ale pochybuji, že to udělá hned, protože Aliex ověřuje také vaši platbu a pak dá pokyn prodejci. No pak tam můžete mít i tu objednávku ještě jednou a tam bud napsáno, že čeká na zaplacení. A to samé bude vidět i prodejce. Ale ten nic nepošle dokud nebude zaplaceno. Píšete, že ovládáte slušně anglicky, tak v tom případě doporučuji napsat přímo tomu prodejci, že jste se spletl a že tuto objednávku rušíte. K tomu tam máte úplně dole políčko. Zároveň také objednávku zrušíte a pak čekáte asi jeden den, než si to on přečte. Jo a nezapomenout do dotazníku při zrušení kliknout na "jiný důvod".

hodnocení

0x
Klid, pošlou jen zaplacené zboží, zaplaceno je on-line a jen jedno. A ani to clo nechodí na vše... Jinak doporučuji ebay.com . Zjistil jsem, že komunikace je tam lepší, zboží stejné a někdy i levnější
doplněno 07.04.18 15:48:

člověk vám pod ruce nevidí a je tedy těžké říct "klikněte tam"... Já většinu řeším přes překladač on-line a nakupuji bez potíží už pár let. Rozdíl v korunách z účtu oproti částkám na nabídce je v kurzu dané banky - takže většinou místo 160,-Kč zaplatím cca. 168,-Kč. Ale dvojnásobek částek musel vzniknout chybným zadáním z vaší strany.

Jako člověk angličtiny znalý si jistě dokážete poradit. Kolegové vás velmi dobře navedli na místa pro kontrolu a případnou korekci objednávky. Pokud i tak nebudete schopen objednávky řešit korektně, využijte třeba aukro a podobné portály. Zboží mají v nabídce i tam, jenom je to o násobky dražší - a to je právě poplatek za tu službu a stres.

vilik*
To byste mohl poradit mně.
Jak se dá na Ebay nakupovat za tam uvedené ceny? Platil jsem teď položky za 25 dolarů, tedy uvedených 650 korun, jenže mi bylo strženo dvakrát, ze dvou různých účtů, pokaždé 680. Kde dělám chybu?
vilik*
Děkuji za odpověď, ale špatně jsem se vyjádřil.
Zboží jsem koupil nejdřív jednou, na stránkách s cenou 25,69 dolarů/652 korun. Byla mi však při platbě kartou VISA stržena částka 683. Protože jsem zboží potřeboval 2 kusy, opakoval jsem nákup, ale platbu jsem zadal z účtu u jiné banky, která má většinou lepší kurz, bylo mi ale strženo totéž.
Prostě mám pocit, že si společnost PayPal nebo Visa účtovaly poplatek, a protože jsem někde četl, že se mu dá vyhnout, trochu nešťastně jsem se na to tady zeptal. Zkusím pro jistotu projít kurzy obou bank v minulém týdnu a porovnám i s nákupem jinde, protože shodou okolností jsem nakupoval ten den i na Ali, kde mi ale platba přišla v pořádku.
Jinak abych jen nezapleveloval vlákno, využívám k nákupům cashback portály, pár procent se mi z nákupu vrací zpět. Jeden z nich dokonce připisuje 100 Kč bonus za první nákup na Ebay, bohužel na rozdíl od některých jiných zase nevyplácí procenta z dalších nákupů tamtéž. Takže kdyby někdo takový byl a byl ochotný čekat na nasbírání minimálně 300 korun, které portál už vyplatí, ať se zkusí po něm podívat, a ať mrkne i na podmínky těch ostatních. Ono 2-4 % z platby týdenního pobytu dovolené vybrané z booking.com už radost udělá.

hodnocení

0x
Vojta : V pravém horním rohu když jsi přihlášený do svého profilu máš pod hlavičkou možnost rozkliknout si " my orders " a tam máš vše cos si objednal a vedle zboží status paid - placeno unpaid - neplaceno a další. Bude lepší když tam budeš mít neplaceno, objednávku zrušit ( cancel ) protože jinak ti bude obchodník nejspíš psát že čeká na platbu.

vojta*
hodnocení

No s tim Gmailejem nemam založenej účet to jsem chtel objednavat tzv. jako host proto mně to nešlo se dostat k platbě oni jakože jak jsem do těch kontaktnich udaju zadal ten Gmail tak oni mi poslali ten mail co jsem sem dal a v něm pod tim textem je tlačítko"Verify", tim bych asi pokracoval v nakupu. Takže jak navrhuješ s tim se do "My orders" nedostanu ale když se přihlasim na ali zadam mail od Seznamu heslo tak se v my orders objevy polozka kterou jsem objednal a v kolonce waiting je 0 tak snad je to OK
Díky za pomoc.

vojta*
hodnocení

No jak píšete do svého účtu se normaálně dostanu a tma vidím že platba proběhla v pho a že se čká na odeslání cca. 2 dny položka je tem jen jednou a peníze se taky strhly jen jednou ale máte pravdu asi to mu prodejci napíšu jen se bojím aby to pochopil tak jak má.

Pokud to tam máte pouze jednou, tak mu raději nic nepište. To ho akorát zmatete. To byste musel udělat pouze v tom případě, že byste tam měl ty objednávky dvě a to nemáte. Tak klid, všechno dobře dopadne. ono jde o to poprvé. Za chvíli si zvyknete. Já už u nich nakupuji a to hodně, skoro dva roky a ještě jsem s nima neměla problém. Oprvadu žádný. Peníze se mi v případě nedodání zboží, nebo jiných problémů vždycky vrátili na účet. To má hodně dobře ohlídané "Alík". Ale na email se odpovídat nedá, všechno a veškerá korespondence, se musí řešit na stránkách vašeho účtu a ono to není zase až tak složité. Jde o zvyk. Já si teda myslím, že je AliExpress ze všech těch cizích obchodů nejspolehlivější a nejlevnější.

vojta*
hodnocení

Jako takhle ja si taky myslim že to je asi OK protoze se penize strhly jen 1x potvrzeni objednavky mně přišlo taky jen 1x. S tim že jsem ho takhle akorat zmatl asi mate pravdu bohužel už jsem mu napsal, ale taky to neni na škodu alespoň snad budu vědět že je to v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]