Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se připojit druhým počítačem na internet. Kde se napojit na počítač s internetem , co je k tomu všechno potřeba, jaký druh rozbočení a kabelu a kolik tato záležitost vyjde finančně? A ještě, o kolik se zmenší rychlost? Je tato rychlost menší i když je zrovna zapnutý na internetu pouze jeden účasník? Moc děkuji.
Odpověď na tvou otázku je Router, případně wifi router pokud by to mělo umět i wifi síť. Kabel se nerozbočuje, ale zapojí se do wan portu routeru, ten nastavíš tak jako je nastaven nyní počítač na netu. Router ti vlastně odděluje/spojuje 2 sítě- na jedné straně (wan) to je síť poskytovatele internetu, na straně druhé je to tvá síť, do které poskytovatel neuvidí (LAN1-4 a wifi). Jednu dobu jsem to tu popisoval každou chvíli, tak si zadej do vyhledávače slovo router a něco ti vyjede.
Router máš cenově od 500 za ten bez wifi až do x tisíc které mají wifi, usbčka pro disky a tiskárny atd
Ohledně rychlosti- ne nebude rychlost menší, i když budou všechny pc na netu tak si to router sám ohlídá a jediné kdy tu rychlost opravdu poznáš tak by musely oba/nebo prostě více pc stahovat. Na normálním prohlížení netu se to viditelně neukáže
Díky moc, už jsi mi pomohl ve více tématech, jsi fakt dobrý a hlavně pomáháš nezkušeným. Přeji ti krásné vánoční svátky.
doplněno 22.12.08 10:51:Ještě jednu otázku. Jde potom z mého zařízení napojit třetího účastníka, aniž by to ten první účastník poznal? Pak už se asi ta rychlost zmenšuje, že? Jsem hrozný, já vím, ale mám to v domě dost komlikované. Díky moc.
Nu většinou máš 4 LAN porty, takže bez přikupování switche připojíš kabelem 4 lidi,ale jak řikám,jde dokoupit switch a pak další kvanta lidí po wifi. Čili třetího si klidně napoj, jestli to pozná nebo nepozná záleží jak ti dva zatíží linku, router ti net rozdělí podle aktivity, když v našem případě 2 budou jen serfovat a 3 stahovat tak pokud je linka v pohodě tak to nikdo ani nepozná, pokud budou 2 stahovat tak budou stahovat oba ale o něco málo pomaleji. V žádném případě to router nerozděluje na poloviny, třetiny atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.