Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám teď bezdrátový internet od lokálního poskytovatele, protože zde donedávna jiná možnost připojení nebyla. Teď jsem ale zjistil, že z bývalých telecomáckých linek udělali "Cetin" a že je možný se přes ně připojit k internetu. Máte s těmito rozvody zkušenosti? Případně s jakým konkrétním poskytovatelem, kterej frčí přes Cetin, jste spokojení?
Zvažuji, že bych toho využil, ale nechci udělat chybu.
Děkuji
Cetinu patří dráty v zemi a který poskytovatel netu si je pronejme , ten poskytne net, klidně O2, nebo T-mobile, neo Vodafoni, to se musíš poptat poskytovatelů kdo tam do toho půjde. O2 určitě ano. Takže oslov některé poskytovatele netu.
Děkuji za příspěvky. Je mi jasný, že s žádostí se musím obrátit na konkrétního poskytovatele, ale šlo mi o to, abych neudělal chybu. Čili o to, abych při poruše nečekal týden na technika nebo, aby nějak výrazně nekolísala rychlost nebo nebyly neustálé výpadky. Zkrátka o kvalitu služeb. A to jsou věci, co mi žádnej poskytovatel objektivně nesdělí.
Kdesi jsem četl, že nejkvalitnější služby má snad O2, protože je to v podstatě jejich infrastruktura a ostatní poskytovatelé jsou jen zprostředkovatelé. Máte někdo teda zkušenosti s internetem přes tohle vedení?
Jednoznačně O2 , kterému kabely patřily, má nejrychlejší servis. Všichni ostatní operátoři musí u O2 o servis žádat, ale O2 servisuje vpodstatě na svých kabelech své zíkazníky nejrychleji.
Stejně ti ostatní poskytovatelé používají i zařízení typu Dslam na provozovnách O2. Mají to prostě jen pronajato.
1) vznik Cetinu neznamená, že internet, který u Vás dostupný nebyl tam najednou je. To by museli dotáhnout.
2) já bych lokálního wifi poskytovatele zase tak nezatracoval. Často jede zvláště mimo velký města lépe než ADSL/VDSL
Jinak servisy občas s O2 řeším na našich linkách no a většinou je dohoda dobrá, ale taky už jsme 2 linky zrušili protože na nich padala VPN a nebyli schopni to vyřešit i když bylo prokazatelné, že to bylo připojením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.