Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB fleška

Od: had186® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den rádcové, Potřebuji poradit, jak poznat jestli se jedná o usb flešku 3.0 nebo 2.0. Vím, že by trojková měla být modrá a dvojková ne. Je to možné nějak ověřit i při připojení do PC? Ve vlastostech jsem to nikde nenašel. Jedná se mi kvůli reklamaci. Kupoval jsem 3.0 a přišla mi fleška, která není modrá, a TV na ni nechce nahrávat, a to na 2.0 nejde, tak mám podezření, že mi poslali 2.0 a rád bych měl jistotu. Předem děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Ale ANO, většina USB 3.0 konektorů jsou uvnitř obarvene modře. Ale asi to nebude pravidlem. V PC lze ovšřit její rychlost, ale pochopitelně PC musí mít taky USB 3.0

doplněno 04.04.18 18:51:

Pokud si ji kupoval, určitě je na faktuře její název.

JInak bych se opakoval. Stále budu tvrdit, že se jedná od USB pamět 2.0

USB fleška
majsterjoe*

480 Mbps by odpovídalo maximální přenosové rychlosti pro USB 2.0 což je 60MB/s
Typ, název na disku není? Jde dohledat i podle názvu v PC:

Můj názor je, že se jedná o flash disk 2.0*poctar*

hodnocení

Fleška je kovová, bez nápisu a počítač píše viz obrázek.

USB fleška #2
USB fleška #3

hodnocení

2x

480 Mbps = USB 2.0

Jinak podle konektoru to poznáte jednoduše. Konektor USB 2.0 má v sobě pouze čtyři kontakty, plošky. Konektor USB 3.0 má kromě těchto čtyř plošek za nimi ještě pět pružných kontaktů.

Omlouvám se za duplicitní odpověď, ale do komentáře mi nešel doplnit obrázek.

USB fleška #4
hodnocení

Díky moc, tohle jsem potřeboval. Mám 2.0 :(

hodnocení

0x

Podle barvy se určitě nic nepozná. Napiš přesný typ flešky a nejlépe i dodavatele. Jestli je to za malý peníz rovnou z Číny, tak je to nejspíš podvod.

hodnocení

0x

Tak podle barvy to poznáte těžko. Představte si, že tohle je taky fleška. Myslíte, že je to 2.0, 3.0, nebo nějaká úplně jiná...? ;)

USB fleška #5

hodnocení

Samozřejmě jsem myslel modrou barvu konektoru a ne flešky celé. :) . Na obalu od ní je uvedená rychlost 480 Mbps.

480 Mbps = USB 2.0

Jinak podle konektoru to poznáte jednoduše. Konektor USB 2.0 má v sobě pouze čtyři kontakty, plošky. Konektor USB 3.0 má kromě těchto čtyř plošek za nimi ještě pět pružných kontaktů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]