Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Zjistil jsem ping odezvu, ale nerozumím výsledkům. Může mi prosím někdo říci, zda to je dobře nebo špatně? Mate mě právě těch 100% a +1 errors, 100% packet loss.
Špatně se mi načítají webové stránky, mám WIN 10 stolní, Firefox Mozila.
Jestli je ten výsledek ěpatný, co bych mohl vylepšit?
jsem jen trochu zběhlejší uživatel, tak bych snad něco dokázal s nápovědou.
Jazyky neumím.
Díky za případné nápady.
Router klasický nemám. Pouze od poskytovatele na střeše anténu od které vede - internet - kabel do PC. Ta anténa je prý brána jako router, tak nevím.
zjištění ping (odezvy)
Vlož IP nebo url :
Počet paketů k odeslání : 4
Tato utilitka zjistí jaká je na vás odezva přímo z páteřního uzlu sítě internet. Výhoda oproti příkazu PING z příkazového řádku je v tom, že neposíláte pakety vy, ale v tomto případě server na Vás.Pokud odezvu nebudete mít je zde několik možností :
- zapnutý firewall
- zakázaný ICMP protokol
- jste za NATem
- nemáte veřejnou IP adresu
Ping Output:
PING 85.207.10.245 (85.207.10.245) 56(84) bytes of data. From 85.207.17.106 icmp_seq=1 Time to live exceeded --- 85.207.10.245 ping statistics --- 1 packets transmitted, 0 received, +1 errors, 100% packet loss, time 0ms
Tato utilitka zjistí jaká je na vás odezva přímo z páteřního uzlu sítě internet. Výhoda oproti příkazu PING z příkazového řádku je v tom, že neposíláte pakety vy, ale v tomto případě server na Vás.Pokud odezvu nebudete mít je zde několik možností :
- zapnutý firewall
- zakázaný ICMP protokol
- jste za NATem
- nemáte veřejnou IP adresu
Pozn: pokud se Vám nepodaří změřit ping (ztráta bude 100%) z největší pravděpodobností máte zapnutý firewall nebo jste za NATem.V tomto případě je pravděpodobnost, že Vám nemusí fungovat zpětné volání na VoIP nebo nastavení aktivního modu u některých P2P programů.
Předpokládám, že se jedná o nějakého lokálního poskytovatele Wi-Fi sítě na menší obci?
Máte prostě špatný signál. Možná jste moc daleko nebo máte špatně natočenou anténu nebo špatné nastavení.
Obraťte se na poskytovatele, bude muset znova na střechu a všechno zkontrolovat.
Z informací, které nám dáváte, nic nepoznáme.
Spusťe příkazový řádek (máte Win10, takže vlevo dole klik na ikonu lupy a napsat "cmd").
Do něj zadejte třeba "ping www.seznam.cz".
Výsledky nám sem pak přepište nebo vyfoťte.
Mělo by to vypadat nějak takhle.
Z dotazu nejsem vůbec moudrý. Na co pingáš? Podle IP mi přijde, na sebe? A odkud? Respektivě v čem je spuštěný ping?
Nyní jsem dal místní moji adresu a vyšlo toto.
zjištění ping (odezvy)
Ping Output:
PING 192.168.1.101 (192.168.1.101) 56(84) bytes of data. --- 192.168.1.101 ping statistics --- 4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 3071ms ----- to snad vypadá lépe, když vyšel nějaký čas ms.
Předtím byla vaše ip adresa 85.207.10.245 - což bylo asi špatně, když nebyla místní adresa.
Hostname: 85-207-10-245.static.bluetone.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.