Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač se natvrdo zasekne

Od: marekjircak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den mám problém s novou otestovanou sestavou kterou jsem si sám složil. Jedná se o toto: zapnu PC nechám ho běžet bez zatížení a pustím si muziku. Po krátkém čase (nelze určit) se PC tvrdě zasekne a jde to vyléčit jen restartem tlačítkem. Při puštěné muzice z CD se to nestane nikdy. Nebo poslouchám muziku z PC pak pracuji ve Wordu, zapnu internet, vypnu ho a PC se zase natvrdo kousne. Nic se nepřehřívá, nová instalace systému XP nepomáhá. Když PC zapnu a hraju jen hry, vše pracuje tak jak má. Možná to dělá zvukovka ale pak proč se to sekne když už Windows Media Player nebo Winamp vypnu a kousne se to při vypalování. Nové ovladače zvukovky nepomáhají. Budu rád za každou i drobnou radu. Děkuji předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevíme vůbec nic o tvé otestované sestavě. Může to být softem/ovladačema...to jsi něco zkoušel, může to být ale i HW...co takhle spustit memtest na paměti? Co takhle jaký je zdroj? Neni vadný? Utáhne sestavu? Co přehřívání? Koukal jsi na teploty?

marekjircak
hodnocení

Dobrý den, ovladače jsem instaloval nové (zvuk). Memtestem byla sestava zatěžována 12 hodin a nebyl problém. Teploty v PC jsou v pořádku. Zdroj: Fortron 600W, nový, sestavu utáhne a spíš se fláká. A pořád se to zasekává.

CPU - AMD dvoujádro s taktem 2.8Ghz

Grafická karta GeForce 9800 GT

Zákl. deska Asus Crosshair (patice AM2), zvukovka na přídavné kartě.

Oper. paměť - Patriot 2 x 1024 GB

Pevný disk - Hitachi 320 GB

Chladič CPU - ArcticCooling na patici AM2

1) To že je zdroj nový tak to vůbec nic neznamená, ba naopak...psal jsem slabý nebo VADNÝ, čili zkus jiný, nebo tohle je jiný?
2) TEPLOTY, TEPLOTY a zase TEPLOTY *smich*
3) paměti OK, leda že by byla nějaká nekompatibilita...to neplatí jen o pamětech,ale celkově o některých komponentech
4) něco je přetaktované?
5) další věci na desce? - přidavné karty

marekjircak
hodnocení

Tenhle zdroj je jiný. Nový a sestavu utáhne, spíš je nevytížený. Potenciál tohodle zdroje je využit tak na 30%. Teploty jak hmatem tak softwarem jsou na přijatelné úrovni. Přetaktované není nic. Ostatní přídavné karty nejsou - jen grafika, zvukovka je na přídavné kartě která byla současně se zákl. deskou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]