Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které DNS z testu Benchmark zadat do PC?

Od: misa503® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Byl mi doporučen program DNS Benchmark na zjištění nejrychlejší DNS. Neumím cizí řeči, tak nevím co s výslednou tabulkou dělat. Prosím o radu, které DNS bych měl do PC nastavit. Mám s DNS opakované potíže, stránky se mi často načítají dlouho nebo vůbec. Co znamenají ty různé dlouhé barvy - zelená, modrá, červená?

Děkuji za případné rady.

Mám nyní DNS v těch rámečkách. Nebylo by některé DNS z tabulky lepší?

Které DNS z testu Benchmark zadat do PC?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nickys
hodnocení

3x

Pokud vám nefungují DNS přidělené providerem, nebo vašeho routeru, nastavte si velmi rychlé a spolehlivé 8.8.8.8 nebo 8.8.4.4

Jsou to DNSka google.

V té vaší tabulce jsou testovaná DNS seřazena "nejrychlejší" nahoře. To ovšem nic neříká o jejich spolehlivosti. Barvy grafu pro vás nejsou podstané, cachováno, necachováno, dotcom. Čím menší, tím rychlejší.

DNS stačí nastavit "primární". Sekundární se použije v případě nedostupnosti primárního.

hodnocení

Díky za info.

A ještě bych měl k tomu dotaz. Mám dát : získat IP adresu DHCP automaticky nebo mám dát druhou možnost :

: použít následující IP adresu? Maska ... Brána ...

Nyní mám vyplněnou druhou možnost.

Zrychlilo by se načítání stránek, když by byla první možnost?

Díky za případné rady.

Router nemám.

vernon
To my nevíme, jak to máš zařízené u providera, treba je to tam takto nastavené zřizovatelem internetu. Ale základní volbou je získat IP adresu z DHCP serveru automaticky. A to i tehdy, pokud je staticky přidělená IP (je stále stejná, pro běžného uživatele zbytečné).
Co se týká DNS, nejrychlejší je většinou DNS routeru (nemáš), nebo často DNS tvého internetového providera. Jinak je nejspolehlivější (nejstabilnější odezva) a nejrychlejší DNS Googlu (8.8.8.8 a 8.8.4.4).
hodnocení

Dám DHCP aut. - to jsem nevěděl, že je to lepší - autom.

Pak dám 8.8.8.8

Protože nefungují DNS dobře - rychle - přidělené providerem, často se stránky načítají dlouho, přes 8.8.8.8 zatím rychle.

Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]