Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 2 disky - na prvním(128 gb) mám nainstalován windows 10 a druhý chci rozdělit na 2. Chci ho rozdělit na 1900GB a 100gb. Na těch 100GB bych ctěl nainstalovat os kali linux. Nevíte, jak bych to mohl udělat? . Zkoušel jsem disk D zkrátit pomocí správy disků, ale při instalaci os kali linux se mi ukazoval jen disk D(2TB) a neukazovalo se mi, že je nějak rozdělený
Já pro dělení disků používám MiniTool Partition Vizard Home edition v.5.2, v níž jsem pod Windows 10 HDD rozdělila "za pochodu". Příslušný disk zmenším, ve vzniklém místě vytvořím nový a nechám jej naformátovat. Pozor na výběr správného souborového systému ► pro Linux bude potřeba jiný než pro Windows.
Další možnost, v případě, že na disku D zatím nemáte nic důležitého, nechat při instalaci celý disk smazat a vytvořit potřebné oddíly ► i zde pozor na volbu souborového systému.
Poznámky:
Partition Vizard už má novější verzi, má i verzi Pro, ale já jsem s tou "svou" spokojená už od Windows XP.
Kale Linix podle mne vyžaduje zkušenějšího uživatele PC i Linuxu. (Ten by se tu myslím takto neptal.) Jestli s Linuxem začínáte, nemuselo by být od věci vyzkoušet napřed "lehčí" distribuci ► míním distribuci, která se obsluhou více podobá Windows.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.