Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dát film z DVD na USB flash?

Od: viky® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Potřebuji poradit, jen doufám, že to není porušení pravidel. Radu potřebuji, jen pro sebe. Potřebuji poradit, jak dostat film z DVD, na USB flash. Stáhnu filmu do PC, vypálím na DVD, jde přehrát všude, jde dát i na USB flash. Stáhnu film z televize, do domácího kina, vypálím, finalizuji, / u domácího kina, po vypálení filmu na DVD, musím film ještě finalizovat/ jde všude přehrát, ale nejde dát na USB flash, nejde uložit do PC. Možná, jde dát tento film na USB flash, ale neumím to. Snad jsem vysvětlila, kde mám problém. Poradí mi někdo, jak tento film, dát na USB flash? Děkuji. Viky

doplněno 22.03.18 20:15:

Omlouvám se všem, že nemohu odpovídat hned. Máme doma trochu rušno. Technika a názvy PC, jsou pro mně Španělská vesnice, tak mi to dá trochu práce a hledání, než najdu, co potřebuji na PC.

doplněno 24.03.18 19:30:

Děkuji všem rádcům za dobré rady.

Zvlášť bych chtěla poděkovat Benovi, za velikou trpělivost, kterou věnoval mému problému. Moc mi pomohl, jen lituji, že nemohu dát více ohodnocení. Zasloužil by si ho. Děkuji Viky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, nejdříve otázky. Jakou koncovku má ten soubor (za názvem)? Jak je ten soubor velký? Na jaký filesystém je flashka (a HDD v PC) zformátována (např. FAT 32 nebo NTFS)? Při pokusu o kopírování filmu je vidět nějaká chybová hláška? Možná tomu brání i ochrana před kopírováním z domácího kina. Zdravím!

doplněno 22.03.18 17:01:

viky - teď se potím zase já . Nerozumíme si - to DVD otevřete přes Tento počítač / ikona mechaniky DVD. Tam uvidíte v okně soubor - jeho název + koncovku i jeho velikost (nebo soubory, když je na DVD nahraných/vypálených více filmů). Tady by měl jít vybraný soubor kopírovat na flashku. Ovšem, jestli je soubor větší než 4 GB, tak musí být flashka (nebo i HDD v PC) naformátovaná na filesystém NTFS (FAT32 je pro tento účel špatně). Pokud je problém zde, tak HDD už nyní formátovat nemůžete (vše by bylo ztraceno), ale flashku ano (ale zase musí být čistá nebo si data zálohovat). Zkuste tu flashku (asi o kapacitě 32 GB) přeformátovat na NTFS a potom vyzkoušejte znovu kopírování (stejným způsobem, jakým kopírujete i jiné soubory). A kolega Vám zde vložil i použití programu Total Commander, což je výborný program pro práci se soubory.

hodnocení

Dobrý den Bene. Když jsem se vrátila a viděla Vaše otázky, tak jsem se zapotila, ale nevím si rady. V příloze jsou dvě fotografie. 1- Když je film v domácím kině, tak je to takto napsané. Manžel mi řekl, že je to nastavené, na stažení na husto, to jsou dva nebo více filmů, dle velikosti na DVD. Druhý obrázek je DVD vloženo do PC, naskočí tento obrázek na monitoru. Ten samé naskočí, když vložím DVD do domácího kina, nebo do jiné televize. Když je na DVD vypáleno více filmů, naskakuje jeden obrázek za druhým. Snad to píši trochu srozumitelně. Žádné koncovky nikde nevidím. Fleška - USB flash - 32 = je úplně nová, dala jsem tam první filmy z PC, aby bylo možné i v ložnici, si vybírat v televizi filmy. Na USB flash, když jí otevřu je složka LOST.DIR, když jí otevřu, nic tam není. Další USB flash, co mám doma, tak je to stejné. Domácí kino není blokováno proti kopírování, přímo se může vypalovat DVD. Hláška nejde, běží film.

Jak dát film z DVD na USB flash?
Jak dát film z DVD na USB flash? #2
hodnocení

Bene, otevřela jsem Tento PC, DVD a nic jsem tam neviděla, / obrázek/ proto jsem klikla, na DVD je vznikl obr. č. 2 nahoře. Vše co nahrávám a vypaluji tak se snažím o velikost do 4 GB. Co mám na chalupě USB, kde mám filmy z PC stažené, tak je to stejná USB a je tam 16 filmů. Nemám ponětí, jak USB formátovat. Jestli poradíte, tak se to naučím. Stáhnout filmy zpět do notebooku, nebo PC, není problém, problém je formátování USB. Dívala jsem se dolů na radu o použití Total Commander, jen malý problém, prohlédla jsem oba notebooky, PC a nic takového jsem nenašla. Poprosím rádce o odkaz na stažení a návod na instalaci.

Jak dát film z DVD na USB flash? #3
ben®

viky - není žádný spěch, tak hlavně v klidu. Vložím Vám zde odkaz na návod k instalaci Total Commanderu (Vám stačí polovina návodu, protože FTP stejně asi nepoužijete). Instalace je snadná a nastavení dle návodu. Také vkládám odkaz, jak formátovat (flashku, kterou máte v portu USB) - musíte vybrat tu správnou flashku (čistou nebo se soubory, které mohou být odstraněny) a druh formátování je NTFS. A nyní k tomu obrázku - nelíbí se mně tam to UDF, což by mělo být formátování DVD na Universal Disk Filesystem a toto OS Windows nevidí (ani OS Linux). Ovšem, píšete, že DVD v PC přehrát jde, tak nyní si nejsem jistý, resp. možná jde přehrát, ale soubory skutečně kopírovat nepůjdou, protože je OS Windows nezobrazí. Snad se k tomu ještě později vyjádří i kolegové. 1zsklasterec.cz/... .

ppk.chip.cz/...

hodnocení

Bene, použila jsem tento Váš odkaz / 1zsklasterec.cz/... ./ a dle návodu, jsem nainstalovala. Nevím, zda jsem to udělala dobře. Otevřelo se mi následující: Download version 9.12 of Total Commander / fully functional Shareware version, 4.1MB EXE file. Direct download (RECOMMENDED): 32-BIT...,první řádek,64-bit...druhý řádek, 64-bit... třetí řádek. Nevím, co první, druhý, třetí řádek znamená, ale nainstalovala jsem první řádek. Při otevření, mám trochu jiné okno, než jsem dostala na ukázce od rádce. Zobrazila se mi tam fleška, ale DVD ne. I když tam dám DVD, kde jsou filmy stažené z PC, tak se taky nezobrazí. Asi je instalace špatná.
Jak dát film z DVD na USB flash? #4
ben®

viky - nejdříve gratulace, protože instalaci programu jste zvládla skvěle a je OK. Jiné zobrazení je dáno jen jiným nastavením programu (lze ho měnit viz ten návod). V tom programu vidíte rozbalovací "roletku", kde jsou ikony dostupných části HDD (C a D), mechanika a vložená flashka - tam volíte to, co má být v okně zobrazeno. Pokud je v PC funkční mechanika DVD, tak tam musíte její ikonu vidět (jestli ji tam nevidíte, tak je někde chyba, ale těžko říci kde). Zkuste do mechaniky vložit libovolné médium. které je vypálené jako datové (kde jsou nějaké soubory, které vidíte v okně i přes Tento počítač / ikona mechaniky) a dejte vědět, jestli je vidíte i v Total Commanderu.

hodnocení

Dobrý den Bene. Měnit nastavení se mi nepodařilo. To co jsem stáhla, nic mi nešlo s tím dělat. Tak jsem to odinstalovala. Nainstalovala jsem poslední řádek. Když jsem si vše prohlédla a vyzkoušela, upravila podle sebe, čemu rozumím, tak jsem zjistila, že se s tím dá pracovat. Je vidět na jedné straně USB na druhé straně DVD. Tak jsem vyzkoušela kopírovat. Podařilo se mi zkopírovat na USB jeden film, ale ve dvou řádcích. Tak je to zase špatně. Co myslíte, kopírování tímto způsobem, dá se to nějak upravit, aby to bylo dobré? Děkuji Viky

Jak dát film z DVD na USB flash? #5
Jak dát film z DVD na USB flash? #6
ben®

viky - tu instalaci Total Commanderu už nebudeme řešit, protože to máte dobře (nastavení programu jste našla a pracovat tam umíte). No, a vidím, že vše je OK - DVD se načte, vidíte soubory a kopírování také funguje. Podívejte se do té složky VIDEO_TS. Pokud je film nahráván ve formátu DVD, tak je vždy vytvořen z více souborů, které tam najdete. A jde nyní film z flahky i přehrávat? Jinak se domnívám, že Vy chcete dojít k tomu, že každý film bude jen jeden soubor (např. Podraz.avi). Ono to jde, ale to už by bylo asi na další dotaz, resp. umí to udělat program Format Factory (a zase: Kde ho najdu? Jak ho nainstaluji? Jak ho ovládat?) . Ale, gratuluji, protože dílo se průběžně daří, jste pozorná a spolupracujete.

jofa*

Asi je mnoho způsobů. Já to dělám tak, že když dám na flešku třeba víc souborů, filmů, tak flešku otevřu v Tento počítač a každý film si pojmenuji.

Jak dát film z DVD na USB flash? #7
hodnocení

Jofa, děkuji, dobrá věc, USB - filmy už jsou přejmenované. Děkuji Viky

jofa*
hodnocení

3x

Tak teď jsem to zkoušel kvůli Vám a není problém. Film z tv jsem nahrál v rekordéru na DVD. DVD ( video.ts) jsem vložil do pc a v Total comanderu bez problému rovnou z DVD zkopíroval na Flash. Kde je chyba u Vás těžko říct. Zkuste to takhle jako já.

Jak dát film z DVD na USB flash? #8
hodnocení

Dobrý večer Jofa. Můžete mi prosím, poslat odkaz na stažení Total Commander. Když budete tak laskav a poslal návod, jak udělat instalaci, byla bych moc ráda. Prosím o podrobný návod, učím se. Předem moc děkuji. Viky

matesj
Total commander a jiné najdete třeba na Slunečnici nebo Stahuj.cz.
Jinak je to naprosto základní program s prací se soubory...již od win98(95),což je více než 20let.
hodnocení

Jsem ráda, že díky Matesj, nyní vím, že je to základní program, který se používá více jak 20 let. Nechci být ironická, program jsem si na Slunečnici skutečně našla a stáhla. Problém je, že ho neumím nainstalovat. Snad se najde někdo, kdo může poradit.

Při instalaci jsem dala češtinu, další okénko, " Zadejte cílovou instalační složku

c: otalcmd ať sem napíši cokoliv, je to špatně, když dám další, je to špatně, nechám to, jak to je, je to špatně, co dál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]