Nejste přihlášen/a.
1) Jak se dá ve Windows 10 nastavit jiné fonty a tloušťka písma*? Je na to nějaký program?
2) Jak zobrazit skryté soubory? Dá se nebo na to potřebuju externí program? Nevidím pagefile.sys
3) Jak nastavit velikost a umístění pagefile.sys
4) Nemáte tušení čím to může být že mi W10 jede pomalu? Zkouším to na Virtual box. Mám přiděleno 2GB paměti a jede pomalu jak kdybych spouštěl Nejnovější Firefox na mašině z roku 1998 s Windowsem 95.
5) Jak zjistit kolik mám volné paměti a kolik zabírá který proces. ctrl+alt+del vyjede task manager ale tvrdí že žádný program není spuštěn. Nic víc jsem se nedozvěděl
* - To písmo co je tam teď je neskutečně rozmazané a různě barevné, že z toho šilhám když to mám číst.
Taky kde je nastavení abych nemusel 2x klikat na ikony, aby stačil jenom jeden klik.
A co takhle trochu hledat sám? Na téměř všechny otázky se dá najít odpověď během několika sekund.
1. Nastavení (settings) - Přizpůsobení (Personalization) - Písma (Fonts), kde jinde?
2. Průzkumník - Zobrazení (View) - zaškrtnout "Skryté soubory" (Hidden files).
3. Vlastnosti počítače (System properties) - Upřesnit nastavení systému (Advanced system settings) - Výkon (Performance) - Nastavení (Settings) - Upřesnit (Advanced), stejně jako ve W7
4. Na jakém HW to zkoušíš? 2 GB jsou pro W10 dost málo.
5. Využití paměti a CPU je za záložce Výkon (Performance) ve Správci úloh po kliknutí na "Více detailů" (More details).
6. Průzkumník - Zobrazení - Možnosti
Spustím to ještě jednou a naposled, pak to vzdávám.
1. Nastavení (settings) - Přizpůsobení (Personalization) - Písma (Fonts), kde jinde?
No já nenašel že by tam šla nastavit tloušťka písma, nastavil jsem jiný font přes registr.
2. Průzkumník - Zobrazení (View) - zaškrtnout "Skryté soubory" (Hidden files).
To jsem zkoušel, ale nevidím žádné systémové soubory v kořenu.
3. Vlastnosti počítače (System properties) - Upřesnit nastavení systému (Advanced system settings) - Výkon (Performance) - Nastavení (Settings) - Upřesnit (Advanced), stejně jako ve W7
4. Na jakém HW to zkoušíš? 2 GB jsou pro W10 dost málo.
Díval jsem se to Task Manager na detaily a ty aplikace zabírají tak do 100-200 MB. Tak by to stačit mělo. Ubral jsem paměť na 1.5 GB a stále to stačí. V paměti to není.
5. Využití paměti a CPU je za záložce Výkon (Performance) ve Správci úloh po kliknutí na "Více detailů" (More details).
Na to jsem už přišel.
6. Průzkumník - Zobrazení - Možnosti
Nevíš prosímtě jestli se dá nějak vypnout ten antivirák co tam je ve Windows 10? Ten defender nebo jak se to jmenuje. Možná to dělá kolizi s Virtual Boxem.
Pardon, u prvního bodu jsem přehlédl, že chceš změnit systémové písmo. Na to ovládací panel není, asi proto, že nevhodná volba by mohla způsobit problémy s uživatelským rozhraním (nečitelný text, pokud by font neobsahoval vše potřebné).
Zkus ještě Možnosti - Zobrazení - Skrát chráněné soubory operačního systému (Hide protected operating system files) (odškrtnout). Zapomněl jsem, že ve výchozím nastavení je to zaškrtnuté...
Vypnul jsem Windows Defender Antivirus:
který kolidoval s Virtual Boxem a teď už to jede normálně rychle.
Díkes (sobě a praivo)
Fungovalo to jen na začátku. S W10 končím, je to ta největší s****a co jsem kdy viděl. Nemám nervy na to čekat 20 vteřin na reakci na každý jeden klik. Minutu na spuštění programu. Dvě minuty na vyhledání programu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.