Mám takovou zapeklitou otázku. Doma mám router TP-link. Používám WiFi připojení pro mobily a tablet. Připojení 20M/5M Down/up také přez WiFi providera. Ač mám rychlou linku, kterou když zmeřím třeba dsl.cz, tak tam ta rychlost je. Ping mám kolem 20ms. Pokud si však v mobilu klikni v prohlížeči na odkaz, čekám několik sekund na načtení stránky.Pokud se prepnu na data, vše jede rychlostí blesku. Provider vyměnil router za novější TP-link a problém trvá. Teď dal jinou značku a fičí to parádně. Bohužel se několikrát za den vypne WiFi a po 5ti minutách zase najede. Takže hledám kvalitní router, který nebude trpět tímto neduhem. Myslím tím to dlouhé načítání stránek.Tento problém se projevil až když mi urychlili net z 8M na 20M. Přijde mi, že to ten router už nestíhá zpracovávat.
já jsem si pořidil NETIS WF2780 což je podle testů nejlepší poměr cena výkon. Umí 2,4+5Ghz wifi je 1Gb LAN umí i AP (kvůli tomu jsem jej chtěl) ...je blbuvzdorný...zatím ho mám asi necelý měsíc a nějaké extra vady neshledávám...když jsem si testoval rychlost tak mám max. co mi provider poskytuje. Jediná nevýhoda je, že nemá USB...nezávisle na mě si ho koupi i známý a také si nestěžuje. Uvidíme jak se vyvine dál. Třeba včera jsem měl net pomalý a taky lagoval, ale nepřipisuji to routeru. Mám už 4roky starý ntb a naše kabelovka se v tom furt rype
Díky za tip. Já právě nevím jaký parametr mám u toho routeru honit. Všechny číselně měřitelné parametry jsou v pořádku. Nesedí jen prodleva po kliku a tu žádný výrobce neuvádí. doplněno 13.03.18 17:32:
Objednal jsem ten Netis tak uvidíme.
vernon
Není to routerem, při ubohých 20Mbps stíhá každý router. Bude chyba někde jinde.
Chápu správně, že problém je při připojení přes domácí wifi? Co když je připojeno LAN kabelem do routeru? 20/5 respektive 20/8 zvládne snad jakýkoliv router a není třeba nějaký extra. A pokud nebyla vada v jednom kusu tak bych to viděl spíš na zarušení domácí wifiny.
Venku anténa, na půdě switch, z něj jede kabel do PC a druhý do routeru, který dělá WiFi. PC v pohodě. Ten problém je ve WiFi. Těžko se to popisuje, někdo to možná ani jako problém necítí. Pokud kliknu na odkaz v prohlížeči, telefon "přemýšlí" několik sekund a pak zobrazí stránku. Když si v mobilu vypnu WiFi a zapnu data, redakce na klik jsou bleskové. Teď mám půjčený router(nevím značku, musel bych se podívat) a ten reaguje také bleskově. Bohužel cca po hodině se WiFi odpojí a po pár minutách zad naběhne, takže jsem objednal ten Netis a uvidíme.
Takže ti dává poskytovatel více IP? Jak jsou pc a router nastavené? To není úplně standardní. Za anténu bych dal router a z něj do pc a vysílání wifi. Pokud to není možné z důvodu různých tras tak bych dal anténa- první router wan port (a wifi teoreticky možno vypnout pokud se nevyužije pro pokrytí), z něj lan do pc, z další dal do LAN portu druhého routeru/AP (v případě routeru vypnout dhcp, ip automaticky), tam nakonfigurovat wifi a používat. Jinak v původní diskuzi- pořád to nevylučuje problém s rušením wifi protože jiný router může zvolit jiný kanál, nebo má jiný v defautním nastavení, případně i bordelem v síti s IP
Takto jsem si to zapojil já, z důvodu nemožnosti natahat kabel z routeru k PC. Na půdě mám switch, protože jsem někde vyčetl, že nemá žádnou režii při průchodu . A každý router na cestě o něco zpomalí data. Pokud vím, na routeru a asi i na maličké krabičce na půdě, v které končí kabel antény je nastaveno DHCP. Nevím v jakém módu router jede, ale kabel který k němu přivádí internet není ve WAN ale v LAN. Další LAN porty na něm jsou využity na připojení dalších zařízení. Co se týče kanálů, na prvních dvou TP-link routerech zkoušel nastavit volný kanál, nepomohlo to. Poslední router, co mi teď jede nenastavil nijak a fičí pěkně.
Proto jsem ti psal jak bys to měl udělat. Pokud máš na routeru zapnuté DHCP a na anténě taky a popojené to máš lan portem a to potěš koště. Dva dhcp servery proti sobě a ještě přes switch pereš adresy z routeru a z antény na pc. Zkus to zapojit jak jsem psal. Druhý router máš a nebo budeš mít, tak ho použiješ jako AP. Ten lepší bych dal tedy jako tvuj poslední bod před anténou (bude obsluhovat provoz v celé tvé síti) a druhý budeš mít hlavně jako switch a wifi ap.
P.S. volný kanál...ne, že bych ti nevěřil, ale raději se ptám- podle čeho jsi určoval volný kanál? Máš v NB nebo mobilu nějaký wifi scan? P.S.2 ale teď neřešme wifi, chce to srovnat nejdříve síť jako takovou
Takže po návštěvě technika vše fičí raketovou rychlostí. Nikdy bych neřekl, že na to bude mít takový vliv kvalita routeru. Problém byl přesně v tom zapnutem DHCP na anténě i routeru. Bylo mi řečeno, že PC přez nový Netis zapojovat nemusím. Funkci routování plní anténa.
Taky nemá vliv kvalita routeru, ale v tomto případě jde o nastavení. Vtip v tvém zapojení (pokud ti to technik nepřekabeloval) je takový, že nemáš jednu domácí síť, ale máš dve různé sítě, kde se navzájem pc, mobily atd nevidí. Takže až třeba časem budeš řešit síťovou tiskárnu, scener, NAS a podobně tak to poznáš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.