Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska jsem zapla ntb a byla tam modrá načítací obrazovka počkejte prosím... ale nezmáčkla jsem f4. Vypla jsem ntb a zapla.
Poté se objevila černá obrazovka s nápisem Operating system is not found. OS mám zabudovaný již v ntb od koupě takže nemám žádne cd/dvd ani link. Takže ho nemůžu nijak přeinstalovat.
Je tu ještě nějaká možnost?
Děkuji
Napište prosím název vašeho stroje. Pokud nemáte potřebu zálohovat data, bude zřejmě nutné provést tovární nastavení (tj. formát všeho, co jste měla uloženo). Pokud potřebujete data zachránit, bude to trochu složitější..
tovární nastavení se dělá takto
Pokud to provedete, ztratíte naprosto vše, co bylo na NTB uloženo (fotky, videa, dokumenty,...) - bude to mít verzi jako při nákupu NTB. Po aktualizacích se nakonec můžete dostat na W10, jako jste měla nyní...
Jsou různé nástroje na opravu startování WIN - ale chtělo by to nějaký ten WIN mít - nebo záchranný disk. ... Pokud nechcete řešit přes servis a nechcete platit tisíce, přitom vám nezáleží na ztrátě dat, můžete provést...
Jinak pro záchranu dat bude nutné buď zajistit záchranný disk/instalační disk W10 s pokusem o opravu startování OS. NEBO vyndat HDD, přes adaptér v jiném PC zálohovat data a následně provést ono tovární nastavení.
Počítejme tedy s variantou záchrany dat - seženete si někoho, kdo má nářadí (šroubováčky), redukci nebo kabely na disk a standardní PC. (Redukce by stačila pro napojení na jiný NTB).
redukce k PC - elektronika.eiffeloptic.c/...
redukce k NTB - mironet.cz/...
Předpokládejme, že v takovém NTB je už SATA HDD.
Demontujete NTB - vytáhnete HDD a napojíte do jiného počítače. U některých je pak nutné restartovat, u některých se samy ovladače disku nainstalují...
Zálohu dat z disku provedete na nějaké jiné místo, třeba flash disk...
Vrátíte disk do svého NTB a provedete tovární nastavení podle odkazu. NTB se pak následné dny bude snažit dohnat instalaci aktualizací... můžete rovnou zkusit instalaci W10 - microsoft.com/...
jee, se teď dívám, že to video je stupidní... na tovární nastavení by mělo stačit při spuštění stlačit ALT+F10...
Pokud nefunguje, je možnost, že nebyl OS při nákupu nebo je poškozen disk ... takže servis asi opravdu bude jediná možnost.
Při poškození disků jsou možnosti záchrany dat i za 10-15 tis kč! Nebuďte tedy překvapena. Diagnostika NTB bývá za cca. 500,- - vlastně jen za zjištění, jestli je možné opravit...
pane bože! Myslíte, že jenom záchrana dat bude levnější? ...tak jsem asi bez notebooku ...teď jsem si to přečetla, takže to je jenom za záchranu dat. Achjo děkuju
To jsou až ty poslední extrémní částky.. třeba bude v servisu nějaký šikula a zachrání vše... pokud ano a bude nakonec NTB fungovat, doporučím změnu disku ... to se můžete domluvit rovnou s tím servisem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.