Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router problem s wifi

Od: cb110® odpovědí: 10 změna:
Mam tento problem. Beru inet od O2, prichazi do routru comtrented(mohu upresnit), normalne mi vse bezi, wifi bez problemu. Pripojil jsem kabelem do nej router tplink(potrebuju poslat signal za roh) a okamzite mi puvodni router prestal wifi vysilat, ani tplink nedava inet. Vidim ho, data fuc. Co delat.Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Návod byste měl najít na stránkách tplinku,v sekci podpora pro daný model.
Obecně platí,že druhý router musí být nastaven jako AP a v jeho administraci musí být vypnuto DHCP.
Celý postup nastavení si vytahnete z té podpory.
hodnocení

tak abych se přiznal vypnout DHCP jsem dokázal viz obrázek, ale to je vše. asi bych potřeboval podrovnější návod

Router problem s wifi
hodnocení

neměl bych nastavit IP adresu na statickou? na jakou, kde to zjistím?

rv*
hodnocení

0x
No propojil bych tplink kabelem s PC a odpojil ho od comtrented. Pak vyzkouším jestli tp link funguje, jestli je dobrý propojovací kabel.
hodnocení

tp link funguje sám bez problémů;)

rv*

No tak zkontrolovat propojovací kabel. Není žádný důvod, aby jeden router přestal vysílat wifi, když se propojí s jiným. Jedině snad když bude kabel, nebo zásuvka na některé straně vadné.

hodnocení

i ten gábl funguje, je to v nastavení

rv*

No to je záhada. Neviděl jsem router, který by přestal vysílat wifi, když k němu něco připojím do zásuvky. Skutečně ta wifi síť zmizí? Na mobilu s androidem používám aplikaci "wifi analyzer", která zobrazuje wifi sítě v okolí.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ještě musíš změnit IP adresu na tom druhém routeru. Nesmí být oba nastaveny stejně, jako výchozí. Změnil bych defaul gateway na 192.168.0.2

hodnocení

takže to změním jak je to napsadý na tom obrázku co jsem tam dal, jo? a ta dynamická na statickou se nemusí měnit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]