Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ohledně nastavení Biosu na desce 980DE3/U3S3 tak aby fungovalo i zbylích 6 SATA portů ve spodní časti desky. Stále mi to píše NOT detected pri zapojení HDD nebo Mechaniky.
Nejsou viditelné v Biosu ani ve Windows.
: asrock.com/...
Nastaveno mám takto
: imgup.cz/...
Při tomto nastavení detekují aspon dva porty (u napajení desky) Zkoušel jsem různě ale zatím bez úspěchu i na default.
Bios verze 2,0, WIN 10
Děkuji za pomoc
Skládáte od začátku nebo něco měníte a před pokusem o zlepšení fungovalo? Máte více disků? SSD disk? BIOS na tyto desky je dost divoký - asrock.com/... ...
Nucená výměna Zakladní desky po té co se odporoučela Gigabite. Více disků včetně mechaniky. Co mi měl říct váš odkaz?
Odkaz je na bios a další ovladače desky - deska má podporovat i W10, ale chce to opravdu aktuální bios. Jinak jak píše kolega níže - nemáte ověřeno, že stará deska byla funkční, pak je vysoký předpoklad K.O. desky.
Můžete různě testovat flešování biosu, můžete zkusit jiné kabely,... AHCI-IDE (dát starší disk...)
Ta chybička může být malá, ale práce, než to zprovozníte, bude třeba týden... pokus-omyl. Já to už dvakrát takto zkoušel na starých PC. Jeden jsem dokázal zprovoznit, druhý jsem po týdnu vyhodil a koupil za pár set funkční PC komplet...
JOOO A TAKY jsem měl problém na starší desce s disky HDD+SSD - prostě to nešlo dohromady. Zkuste jen jeden disk !
Tak já bych ještě zkusil "restart" - tj. vytáhnout baterku ze základní desky na pár minut, tím resetovat BIOS. Pak bych zkusil čistě jen desku bez ram, pustit s jedním HDD a DVD (samozřejmě procesor) - zkusit instalaci win. Kdyby to nešlo, vyhodil bych desku v koš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.