Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den.
Z jedné adresy neustále dostávám nechtěné zprávy. Je to člověk, který se baví tím, že hromadně rozesílá různé "senzační" e-maily. Ikdyž jsem mu psal, ať mě z této korespodence vyřadí, tak to nepomáhá. Když zprávy označuji jako Spam, tak to nijak nezabrání tomu, aby přicházely další.
Používám poštovního klienta "Opera Mail" a nenašel jsem v něm možnost nějak zablokovat adresu, aby z ní zprávy nechodily.
Poradťe mě, prosím, jak se toho otravného rozesílatele zbavit. Nebo jak jeho adresu zablokovat.
Za rady předem děkuji.
Dobrý den, zablokovat tu adresu přímo na serveru, kde máte schránku (např. na Seznamu to jde - viz Kontakty). Zdravím!
Nebo si nastavte pravidlo a vše mu přposílejte zpět, onoho to přestane bavit, až si schránku zas^re Vlastním plevelem
@beri49 A co když to zasílá z neexistující e-mailové adresy což u spamu není nic vyjímečného? Ono boj se spamem není vždy až tak jednoduchý jak to na první pohled vypadá.
Adresa existuje - je to dokonce můj příbuzný, na kterého se přesně vztahuje tohle: seznamzpravy.cz/...
Domluvy nepomůžou, poslal jsem mu i odkaz na tuhle stránku, nic nezabírá. Prostě si myslí, že je to jeho morální povinnost a slušnost, když od druhých dostává zprávy s výzvou "rozešli to všem"a pod., tak že to musí udělat i když to příjemcům vadí. Je do toho tak zabředlý, že jsou takových e-mailů i desítky týdně.
V poštovním klientovy "Opera Mail"jsem nikde nenašel nějakou možnost nastavení pravidel pro daný kontakt. Jediná možnost, kterou jsem našel je "ignorovat kontakt", ale to nefunguje a e-maily chodí dál.
Můžete mě blíže poradit, jak pravidlo nastavit?
Děkuji.
@posta To co popisuješ by mohl být tzv. HOAX. Je smutné, že se jedná o příbuzného který je na tom asi závislý. Přes to by bylo dobré se takovému člověkovi pokusít nějak pomoct z toho dostat. Když něco takového rozešle jednou dvakrát tak se dá říct, že to možná udělal z nevědomosti o co se jedná, ale když to dělá pravidelně i přes to, že byl na to upozorněný a vše mu bylo vysvětlené tak to už s takovým člověkem asi není něco v pořádku. Možná by to bylo i na návštěvu u psychologa nebo psychiatry. Myslím, že kromě toho hledání způsobu jak se těch obtěžujících e-mailů zbavit by asi byko dobré popřemýšlet jak by se dalo tomu člověkovi pomoct a to o to víc, že je to příbuzný.
Opera Mail nepoužíván a tak s nastavením pravidel nepomůžu. Myslím, že by ale bylo lepší se podívat do nastavení schránky přímo na serveru a nastavit to tam. V současné době už snad každá schránka umožňuje nastavovat různé pravidla.
Podle mně jednoznačně nejlepší odpověď. Potřeboval jsem to kdysi taky, a zafungovalo to.
PROČ NEMOHU DÁT BOD? HLÁSÍ MI TO "PŘÍLIŠ VELKÝ PODÍL" NEJSEM SCHOPEN SI ANI VZPOMENOUT, JESTLI JSEM PRO @beri49 vůbec někdy hlasoval...
Děkuji za snahu mě pomoct. Věc je zatím nevyřešená a jen e-maily mažu.
Jak jsem již uvedl výše - používám *****@upcmail.cz a "Opera Mail" jen pro správu pošty. UPC sice má přímo správce pošty, ale do toho se musím vždy přihlašovat zadáváním hesla, proto používám Operu.
Kontaktoval jsem i Klientské centrum UPC, jestli je nějaká možnost blokovat adresu. Odpověděli mi, že oni to udělat nemohou, že si mám nastavit filtrování pošty. Ale stále jsem nikde nezjistl, jak to můžu udělat. Nejde to ani ve správci pošty UPC.
Já jsem to kdysi s podobnými rozesílači,kteří přeposílají každou blbost či hoax a moc jim to v hlavě nepálí,vyřešil jednoduše.Ve filtrech(na seznamu) jsem si pro ně nastavil pravidlo-automatická odpověď se zprávou:"Vaši zprávu nebylo možno doručit,protože příjemce si vaši mailovou adresu trvale zablokoval".Ona sice zpráva došla,ale to oni jako lamy nevěděli a mysleli,že jim to píše server Seznamu a tak toho brzy sami nechali.Jeden mi volal,co to znamená.Takže jsem mu odpověděl,že nemám zájem a čas číst a mazat jeho kraviny a pokud by mi potřeboval poslat něco opravdu důležitého,tak to bude blokované taky.Takže slíbil,že mě už nic posílal nebude a já ho za to zase jakoby odblokoval.A mám klid a zbytek otravných mailů stačí označit jako spam a filtrují se pak samy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.