Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhalit brzdu pomaleho notebooku?

Od: vanasi® odpovědí: 10 změna:

Ahoj,zacal jsem pouzivat novějši notebook,vlozil jsem hdd,naistaloval windows,jake ale bylo moje překvapeni,je je notebook strašně pomaly,napr. kdyz spustim total commander,nebo inet prohlizec iron,tak se to hrozne kouše ,nez se ty programy spusti.Nebo jsem naistaloval starši hry z roku 2010,a ty se dost koušou.Pritom je ten notebook o 4 roky novějši,nez ten predchozi,kde vse bezelo v pohode.Je to Acer Aspire 5738g,intel core duo 2.2ghz,ati radeon hd 4570,4gb ram,640gb hdd.Jak mam odhalit,co mi tam brzdi system?Takto se neda pracovat,takovyto notebook přece musi šlapat velice rychle.Děkuji za jakoukoli radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První krok je spustit správce úloh (Ctrl-Shift-Esc) a podívat se, co žere nejvíc paměti, případně procesoru.
Jinak ale 4GB RAM není na dnešní dobu mnoho.

Jethro, promiň, ale první krok je vědět co má za OS!

A že 4GB RAM není na dnešní dobu mnoho také není úplně stoprocentní. Mám 2 PC s W10 a 4GB RAM a jelikož nejsem hráč a PC používám na běžné věci doma, úplně mi to stačí.

Jenomže tazatel je hráč :)

Ano, v roce 2010*smich*

Na to 4GB bohatě stačí.

Nehledě na to, že má asi 32bitový OS a tam mu i ty 4GB jsou k ničemu, když využije s bídou 3,5GB;)

hodnocení

2x

Já bych problém viděl mezi NTB a židlí - je velmi těžké radit přes internet, když nejste napojení přes PC. O to horší je, když tazatel nedokáže základní popis problému, sestavy,...

K těm informacím o OS bych spíše nejprve požadoval informaci, jestli jsou všechny ovladače HW... I v případě W10 s jejich univerzálními ovladači může být NTB jen zprovozněn, aby se dal zapnout...

Kdyby i nakrásně tazatel začal komunikovat a odpovídat přesně na konkrétní otázky, nepředpokládám, že by dokázal o testovat AIDA32 nebo Memtest.

Už z popisu, kdy tvrdí, že Acer Aspire 5738g je rychlý NTB... No hlavně, že má 640GB hdd *smich*, to mu v rychlosti ještě pomůže...

Nene, je to zbytečný, tady by se dalo s radami přirovnávat k perlám

hodnocení

0x

Á, vidím pokračování*smich*

Co takhle napsat alespoň jaký OS jsi nainstaloval? Jestli jsou to XPéčka nebo nedej bůh něco ještě staršího, tak brečíš dobře, ale na úplně špatném hrobě.

Doplň prosím informace.

figurek*
hodnocení

0x

tuhle otázku jsme zde probírali asi pětkrát. Nejdříve stiskněte CTRL+SHIFT+Esc, otevřete správce úloh a mrkněte se na vytížení procesoru, jestli vám neskáče i když je pc úplně v klidu. Jestli vám procesor skáče, pak se vám v něm asi samovolně rozbíhají nějaké procesy. Pak nezbude než váš noťas odneste k nějakému ajťákovi, protože tenhle problém sám neopravíte.

Jak odhalit brzdu pomaleho notebooku?

hodnocení

Nainstaloval jsem tam windows 7 home premium,legalni,a ovladace stahnul primo ze stranky vyrobce acer.Tak co ted?

tomas11*
hodnocení

0x

stáhnout všechny aktualizace , ve správci zařízení zkontrolovat aby nebyl žádný žlutý vykřičník, pro hry direct atd.

Jak odhalit brzdu pomaleho notebooku? #2

plaky*
hodnocení

0x
No neviem,ci ti pomozem..ale v dnesnej dobe pocitace spomaluju asi uz len hardisky.Pocitam,ze tam mas klasiku 5400 otackovy ako vsade inde...kup si ssd a urcite uvidis rozdiel...ja mam 9 rokov stary Notbuk Asus a cca pred dvomi rokmi som vymenil hdd 5400 otackovy za ssd a to sa snad ani neda povedat,ako to vsetko urychlilo...podla mna to bude len tym
doplněno 01.03.18 11:38: Uz len start windowsu mi predtym trval okolo minuty,teraz ho mam za par sekund

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]