Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk -použití na PC

Od: athenaise* odpovědí: 11 změna:

WD Elements Portable - 1TB

máme tento externí disk na nahrávání filmů z televize a nevím proč nejde (nezobrazí se ) přehrát na PC Windows 10.

Nevíte, zda je to chyba ormátu nahrávání?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

zdravím, co to je za TV? Je potřeba dohledat někde v manuálu nebo na netu, jaký formát souborů umí TV. Pravděpodobně aby bylo možné nahrávání z TV na HDD je disk naformátován na systém souborů který sice umí TV, ale neznají ho Windows.

athenaise*
hodnocení

au1 - díky juknu, máme LG 42Lv570S

athenaise*
hodnocení

Tak jsem našla v odkazech, že LG má vlastní ormátování, ale lze to přeformátovat...v ovládacím panelu...zkuím a uvidím. Jinak prý tenti exter. dik není prý určen pro přehrávání v PC

Je ti jasný, že když to přeformátuješ tak za běžných okolností máš po datech? Otázkou pak taky je jestli TV umí nahrávat i na jiný formát a nebo jen z něj číst. A v poslední řadě ten disk jen pro PC, nechápu proč by neměl jít..

au1

jak píše kolega, přeformátováním přijdete o všechna data na disku. Jinak pokud má TV vlastní formát souborů, obávám se, že vám to nebude nic platné. Pokud naformátujete disk na nějaký standartní formát, který umí Windows, nepůjde pak zase nahrávat z TV. Prostě past :)

athenaise*
hodnocení

jj, našla jsem stejné komenty...vůbec mě při koupi nenapadlo se zeptat, Píšou, že to není disk pro přenos dat z TV do PC.

Kdybych tam měla jen data z PC a chtěla je přenést do jiného, tak by to šlo. Takže...*zed*

matesj
Některé televize a satelitní receivery nahrávají na externí disky ve vlastním formátu,který nejde nikde jinde přehrát. Nahrávku přehrajete jen v zařízení,ve kterém bylo nahráto.
Jen pro přenášení a přehrávání dat z PC na TV by to snad mělo jít.
Jak říkám,problém nastává speciálně u kodovaných záznamů ze satelitu nebo kabelovky.
Jak to je, zde již zaznělo. Nahraješ a přehraješ jen v televizi, kde to bylo nahráno. Dokonce to nepůjde přehrát ani v jiném kusu naprosto stejného typu televize.
Takže bohužel smůla.
Osobně nahrávám ze satelitu, to ještě jde. Otázka, jak dlouho?
athenaise*
hodnocení

Chlapi díky, Měli jsme ten exterňák na nahrání filmu, když je v TV prdlajs, ale nyní při olympiádě jsem si disk chtěla vzít na PC a nechat muže dívat na sport *smich* *smich*...bohužel *cert* mě to doběhlo *smich2*

hm*
hodnocení

0x

Podle návodu na internetu ta televize využívá licenci GNU GPL v2.0 pro (mj.) e2fsprogs a jfsutils, takže bych tipnul, že používá souborové systémy ext2 a jfs, jeden z nich (tipuji jfs) pro externí disky.

Jinak je to pěkný linuxový strojek, ta TV. :)

hodnocení

0x

Pretože televízor má ochranu proti kopírovaniu a čo sa nahraje na niejaké zariadenie televízorom,tak to ide spustiť len na danom televízore.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]