Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poprosím o radu a zkušenosti.
Máme doma připojení k internetu od fi.Rio media.
Služba se jmenuje Rio net 60 a platíme měsíčně 423,--Kč.
Posledních několik měsíců je připojení extrémně pomalé, pořád jsem tomu dávala šanci, že se to zlepší.
Zkoušela jsem si změřit rychlost připojení a ukazuje mi to "download" mezi 5 a 7 Mbps maximálně a to různé dny a různé hodiny.
Měla jsem doma i kolegu "ajťáka", že třeba něco dělám špatně já, ale prý ne a doopravdy je to pomalým
připojením k netu.
Nepřehraji si nic už ani z achivu ČT a ne tak nějaký film.
Znamená ta číslovka "60" v názvu placené služby skutečně rychlost?
Nerada bych se při reklamaci znemožnila.
Ještě podotknu, že odchozí měří mezi 50 a 60.
Děkuji za vysvětlení.
Tekauerová
Může to být způsobeno tzv. agregací, udává se třeba hodnota 1:30. To znamená, že v nejhorším případě se vaše rychlost připojení bude dělit až mezi 30 uživatelů. To je ale běžné spíš u jiných druhů připojení, třeba ADSL, vy máte optiku a tam bývá rychlost většinou garantována.
Dále je nutné měřit rychlost na počítači, který je připojen KABELEM k internetové zásuvce nebo routeru. Pokud je připojen přes wifi, tak pak ještě záleží na rychlosti vaší domácí wifi sítě.
Každopádně bych se ale obrátil na poskytovatele.
Vypadá to na nějaký problém na straně poskytovatele internetu. Pokud ta rychlost není taková jaká by měla být tak by to bylo na reklamaci u poskytovatele internetu. Jemu se platí za ten internet a tak by ho měl poskytovat v dostatečné kvalitě s rychlostí za jakou se platí. Ono ale také může záležet co konkrétně je uvedené ve smlouvě ohledně te rychlosti.
Teoreticky by ta šedesátka mohla znamenat rychlost, ale prodejní název není totéž, co garantovaná rychlost připojení. U většiny poskytovatelů jde o rychlost "až". Můžete se na to zkusit poskytovatele zeptat (na reklamaci to podle mne není), ale obávám se, že neuspějete. (Ledaže byste tuto rychlost měla sjednánu ve smlouvě.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.