Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thunderbird nejde nastavit stahování

Od: mik* odpovědí: 13 změna:

zdravím, na Thunderbirdu ve win jsem mohl nastavit stahování pouze hlavičky zprávy. Teď mám Mint a v něm Thunderbid 52.5 a nemohu toto nastavení najít. Je to vůbec možné? děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

Zdravím. nemáte nastavený protokol IMAP?

doplněno 23.02.18 21:56:

Pokud chcete v IMAP mít jen hlavičky, nebo celé zprávy, dělá se to jinak, totiž nastavením offline, nebo online módu v nastavení synchronizace
viz. support.mozilla.org/...

still10k*

V IMAP to nastavit nejde, IMAP je synchronizace zpráv mezi klientem (Thunderbird) a poštovním serverem (třeba Email.cz), kde se to děje automaticky. Schválně zkuste přidat zkušební účet POP3 a uvidíte, že budete mít v "Nastavení"možnost nastavit stahování hlaviček, ale u IMAP nikoliv.
support.mozilla.org/...

hodnocení

2x
Taky mám Mint a funguje to dobře.
Nevím kde máš poštu, jestli Gmail, Seznam,. Centrum, či cokoliv jinyho, ale podívej se tam po nápovědě a snad všude je návod na nastavení poštovního klienta.
mik*
hodnocení

pošta je na seznamu, na Win mám Thund. 52.6 a v nastavení serveru je volba "stahovat pouze hlavičky" a tato volba v Thund. 52.5 není. Problém je do jisté míry ve mně - nápovědy v Mintu jsou anglicky ... :((

Takhle by měl být nastavený Thunderbird pro Seznam.

napoveda.seznam.cz/...

Pro odchozí poštu se někdy musí Thunderbird nastavit podle tvýho poskytovatele připojení.

Ted jsem se díval a mám na Mintu verzi 52.6.0

mik*
hodnocení

díky za odkaz, teď jsem na compu s Win XP, zítra se o něco pokusím. Snad to půjde změnit i ve stávajícím účtu.

mik*
hodnocení

ano, je nastaven IMAP ale nevím co s tím. Možnosti nastavení jsem nenašel, ani nevím co nastavit.

děkuji

mik*
hodnocení

tak po delším zkoumání jsem zrušil stávající účet a udělal jej znovu, akce se povedla.

Mám ale další problém, (jesti mohu tady) ; nefunguje mi minimalizace okna. Ve win se minimalizuje do spodního panelu ale v Mintu to nefunguje. Mám něco přenastavit? díky

mik*
hodnocení

omlouvám se, už jsem to našel.

still10k*

Pokud vám jde o minimalizaci do tray k hodinám, k tomu slouží doplněk minimizetotray, který je sice označen jako nekompatibilní, ale jde stáhnout ("přesto stáhnout") do PC a nainstalovat do TB. V Mintu ale nefunguje aktivace na minimalizaci okna, musi se okno shazovat extra buttonem, který přidá doplněk a vy si ho pak přidáte na lištu.

btw: jak jste vyřešil to stahování hlaviček? Jakým nastavením a s jakým protokolem? Aby si to mohl přečíst ten, kdo tady bude hledat odpověď na stejnou otázku..

still10k*

mik*
hodnocení

vyřešil jsem to dle rady jenyka - změna příchozí pošty na POP3 ale musel jsem zrušit a opět vytvořit účet. Nějak to jde i přímou změnou ale jak to jsem nenašel

mik*
hodnocení

minializaci oken jsem vyřešil přidáním "seznam oken" na lištu - asi jsem jej omylem vymazal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]