Nejste přihlášen/a.
Potřebuji se zbavit nesympatických Vist a nainstalovat XP. Jedná se o notebook Fujitsu - Siemens. Po odinstalování OS Vista a přeformátování disku, když vložím instalační CD XP (dodáno s notebookem) počítač nemůže najít HDD. Nejde mi žádným způsobem vložit ovladač. Dokonce jsem CD s drivery nakopíroval na SD kartu a výsledek byl stejný. Prosím poraďte, nebo dostanu psotník a vyrážku. Díky
Hmmm, buď přepni satu pryč z AHCI- v biosu a nebo nesmíš ovladače jen nakopírovat,ale po spuštění instalace namačkat tuším F6 aby si to taky ty ovladače vzalo- nalistuješ je. Nesem si jist zda to vezme ze čtečky,ale zkusit to můžeš
Když jsem se s tím trápil poprvé, tak ani z konzoly pro zotavení jsem se dál nedostal. Prostě to znalo jenom mechaniku CD. Ani čtečku to nenačetlo. Ale když jsem vrátil CD s instalací Vista, tak vše proběhlo normálně. Tak si myslím, že je tam nějaký rozdíl mezi instalací obou OS.
Jo je a víš jaký? Vista má podporu AHCI módu saty, kdežto xpčka ne. Tak udělej co jsem řekl a naistaluješ to. Máš dvě možnosti
No jo, to je dobré, ale nemám tolik znalostí abych se k tomu dostal. Při restartu a po zmáčknutí F2 se k BIOSu dostanu, ale nikde jsem tam nenašel AHCI. Můj problém se už zúžil na něco jednoduššího: dokázal jsem se v konzoli pro záchranu dostat k SD kartě i k externímu HDD, najít na nich soubory (pomocí příkazu DIR), ale neznám žádný příkaz, který by spustil autorun, nebo setup.exe. Na všechno mi to píše neznámý příkaz. Kde jsou doby, kdy se člověk mohl uchýlit k DOSu, tam bylo jasno. Asi se budu muset střelit do ucha.
A co tak nainstalit do Visty XPcka jako druhej system, pak dat start systemu z XP a z nich posleze format hdd s Vistou, to by neslo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.