Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WIFI router

Od: kravsko* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Mám nový do patra RD. Strop panelový, zdi cihelné. Potřebuji poradit ohledně wifi routru.

Doporučíte mi nějaký aby mě pokryl co nejvíce rodinný domek?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

3x

a když máš nový RD proč jsi tam nepotahal pár metrů kabelů navíc? Já teď řešil Wifi skrz 2 byty v cihlovém domě..je tu ještě myslím téma "Rozšíření Wifi signálu"a minulý týden jsem to dodělal. Koupil jsem routery NETIS WF2780 alza.cz/... je to vítěz D-Testu. Sice nemají USB např. pro disk nebo tiskárnu, ale tohle jsem oželel. Šlo mi o přenesovou rychlost a kvalitu. V mém tématu jsem jednu dobu řešil i STRONG 1700kit, kterej má být na tyhle věci dělanej. Bohužel k vyzkoušení jsem se nedostal. Měnil jsem řešení

haman

krtek66: Nevím na co všechno tazatel potřebuje to pokryti domu WiFi. Kabel je sice dobré řešení, ale nedá se použít stejně dobře na úplně vše, např. mobil, tablet atp. Myslím, že v současné době s pestrostí různých WiFi zařízení se v domě těžko dá obejít bez WiFi s pouze natahanými kabely.

krtek66

No ono se to nezdá, ale kabel se vždycky hodí... Stačí ti PC, konzole, NAS, multimediální centrum a TV a hned má 4 zařízení, které potřebují plynulý chod např. pro načítání nebo stahování. A jestli máš pomalej net a ještě pomalou wifi...tak toho moc nepoděláš...Vždycky budeš o tu rychlost "ojebanej". Však se dívej na takovej film ve 4K přes wifi nebo stahuj na playko hru co má 50Gb po wifi...

haman

krtek66: V tom co píšeš máš asi pravdu. Jak ale ten kabel použiješ pro připojení např. k mobilu nebo tabletu? Můj názor na to je, že WiFi se vždycky hodí a často se bez něho obejít nedá. Tím samozřejmě netvrdím, že kabel tam kde je dobře použitelný je zbytečný když je dobré pokrytí WiFi.

krtek66

Ano, když je dobré. Což většinou není. Na mobil, tablet ti wifi asi stačí, tam se předpokládá nějakej mail, FB a nenáročné věci. Základ je však mít dobrý router a hlavně rychlost od poskytovatele. Já mám třeba 100/50Mbit a díky tomu routeru mám wifi přes 2,4ghz na rychlosti 35-40mbit a po kabelu 90mbit:). Starý router přes wifi dal stěží 20mbit. A teď si vem, že ti někdo dá super mega rychlý internet 40mbit po kabelu. Tak co ti zbyde na wifi? Téměř prd..

haman

krtek66: Myslím, že jsi asi nepochopil o co mi jde. Já kabel nepovažuji jako zbytečný, ale tvrdím, že i WiFi kromě toho má svůj nemalý význam. Ne všechno se dá nebo ne zrovna dobře připojit kabelem. Ty, ale propaguješ především kabel a WiFi považuješ asi jako něco nepříliš vhodného nebo zcela nevhodného. Alespoň tak jsem to pochopil. Tím ale odsuzuješ k nepoužitelnosti domácího přiupopjení k internetu v mobilech, tabletech, noteboocích za určitých okolnosti atp.. Já ale tvrdím, že hodně současných domácnosti se bez WiFi neobejde a to, že budou mít všude natahané kabely, třeba i na WC tak jim to v mnoha případech může být nic platné.

Možná se budeš divit, ale ne každý má připojení 100/50 Mbit. Je docela dost domácnosti které nemají ani třeba 20/10 Mbit (např. na vesnicích) a jsou rádi, že mají alespoň to co mají. Takovým lidém je pak asi zbytečný rozvod internetu s možností přenášet rychlost několik 100 Mbit když zdaleka nemají až tak rychlé připojení od poskytovatele internetu. Ono každý má trochu jné možnosti a potřeby na rozvod internetu v domě a tak je asi spíše třeba posuzovat každý případ zvlášť.

krtek66

Ty nechápeš asi mě...ale to je jedno..nech to plavat;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]